Tillykke med fødselsdagen til Per Bjerregaard

23.01.2021 08:01

Der kan ikke være to meninger om, at Per Bjerregaard er den største enkeltperson i Brøndby IF’s historie, og i dag runder manden, som blandt fans går under kælenavnet ’Doktoren’, 75 år.

Alle i Brøndby IF ønsker Per tillykke med den store dag, og det samme gør Brøndby-borgmester Kent Magelund.

- Stort tillykke med de 75 år! Jeg har fulgt dig og din karriere i Brøndby Kommune, både som borger, men selvfølgelig især for dit kæmpe arbejde i gennem 40 år i vores fantastiske klub – BIF! Det er ikke uden grund, at du og borgmester Kjeld Rasmussen har været med til at styrke det brand, som idrætten har i Brøndby Kommune i dag – og selvfølgelig med fodboldklubben som suverænt nr. 1. Hvad du har udført i de 40 år, kan slet ikke vurderes højt nok! Du er grunden til at mange af vores borgere har et liv, et håb og en stolthed i BIF i fritiden og en fangruppe, der spreder sig vidt rundt i hele Danmark!

- Jeg siger altid, når jeg som borgmester er ude i andre kommuner på besøg, når vi kommer til at tale om vores egen kommune – at der findes et DNA i Brøndby Kommune, som består af fællesskab, sammenhold og en stærk idrætskultur, som ikke findes andre steder – og det er både vores borgere og jeg som borgmester super stolte af! Så en stor tak for det, Per og en rigtig god fødselsdag!

Også bestyrelsesformand i Brøndby IF Jan Bech Andersen ønsker Per Bjerregaard stort tillykke.

- Uden Per var den lille lokale klub på Vestegnen ikke blevet til det lokomotiv i dansk fodbold, som vi var i mange år, og som etablerede Brøndby IF som et tophold i dansk fodbold. På tværs af kloden er fodbold kendetegnet af ildsjæle, der vier deres liv til klubber, og Per har om nogen været den nok største ildsjæl i Brøndby IF’s historie.

- Ret tidligt efter min ankomst til klubben mødtes jeg med Per i det gamle klubhus over kaffe og citronmåne. Per havde kæmpet med sygdom, men som den fighter han er, kom han heldigvis ud på den anden side. Men det skinnede klart og tydeligt igennem, at netop her i klubhuset var Per hjemme - omgivet af historik og storhed. Han delte mildt og gavmildt ud af sine erindringer og ikke mindst erfaringer. Han er en levende legende i dansk fodbold, og vi kan ikke takke ham nok for hans mod til at skabe en topklub i Danmark. Hans store drive og visioner løftede ikke bare Brøndby IF, men dansk fodbold generelt. Lad os ikke glemme at syv af de startende i EM-finalen i 1992 var eller kom fra Brøndby IF - i sandhed et mesterstykke uden sammenligning!

Også Christian Barrett, der tog over som formand for amatørafdelingen efter Per Bjerregaard, ønsker stort tillykke.

- Kære Per. Stort tillykke med fødselsdagen, og jeg håber du får en rigtig god dag og blevet fejret godt under Corona-sikrede forhold.

- Jeg håber, du får et stille øjeblikket i løbet af dagen, hvor du kan kigge tilbage på de år, der gået og i særdeleshed årene, hvor du stod i spidsen for Brøndby IF. Jeg håber, det giver dig en stor glæde at se tilbage på det helt enestående arbejde, du har udført i Brøndby IF - de mange oplevelser og succeser. Tak for det og endnu engang et stort tillykke med de 75 år.

Per Bjerregaard har gennem tiden i dansk fodbold sat mange store aftryk, og vi har samlet lidt historier og lykønskninger fra nogle af de største navne i dansk fodbold gennem tiderne.

Du kan klikke dig videre til dem på nedenstående links.

Tillykke fra Jesper Møller, formand for DBU
Jeg har haft et godt samarbejde med Per i mange år. Faktisk helt siden starten af 1990’erne, hvor Børge Bach, Lynge Jacobsen og jeg var ledere i AaB. I efteråret 1995 var Per dog ikke voldsomt imponeret af os i AaB. Det var i forbindelse med ’romerlys-kampen,’ der jo blev afblæst før tid, men sammen fandt vi en god løsning, så vi fik spillet de sidste minutter efter en kamp i foråret i Aalborg. Det blev starten på mange års tæt og tillidsfuldt samarbejde. 
Læs hele hilsenen fra Jesper Møller her.

Tillykke fra Morten Olsen, tidligere Brøndby IF- og landstræner
Per var jo formand, da Brøndby IF kontaktede mig det sidste år, jeg var spiller i FC Köln og spurgte, om det var muligt, at jeg kom til Brøndby IF som træner. Det var jeg meget glad for, og det gjorde, at jeg valgte at gå trænervejen i stedet for måske at tage et år mere som spiller. Så hvad min trænerkarriere angår, var Per meget afgørende.
Læs hele hilsenen fra Morten Olsen her.

Tillykke fra Hans Bjerg-Pedersen, tidligere direktør i Lyngby Boldklub
Da krikken sked i min baghave, og jeg forlod mine tillidsposter, ringede Per til mig og inviterede mig med Brøndby IF til en Europa Cup-kamp i London.
Læs hele hilsenen fra Hans Bjerg-Perdersen her.

Tillykke fra Frits Ahlstrøm, tidligere mediedirektør i UEFA, informationschef i DBU og sportschef i Brøndby IF
Per Bjerregaard hentede mig til Brøndby IF i 1991 som sportschef, blandt andet for at være kontaktpersonen mellem Morten Olsen og spillerne. Jeg havde kun været i klubben i kort tid, da Per bad Finn Andersen og mig om at tage til Aalborg for at forhandle med Jes Høgh. Vi havde et særdeles godt tilbud med til ham, men Jes følte, han var mere værd.
Læs hele hilsenen fra Frits Ahlstrøm her.

Tillykke fra Lynge Jakobsen, tidligere sportsdirektør i AaB
Per var en vi andre så lidt op til og så på, hvordan Brøndby IF var kommet til, hvor de var kommet. Og når man spillede på Brøndby Stadion, var det altid med håbet om ikke at få en snitter.
Læs hele hilsenen fra Lynge Jakobsen her.

Tillykke fra Flemming Østergaard, tidligere direktør og bestyrelsesformand i FC København
Per mødte jeg første gang, da jeg kom ind i FC København, og Per tænkte sikkert ’hvad er det for en starut.’ Per var på det tidspunkt den dominerende mand i dansk fodbold sammen med Hans Bjerg-Pedersen, og med støtte fra vennerne i AaB var deres ord stort set lov i dansk fodbold.
Læs hele hilsenen fra Flemming Østergaard her.

Foto: Getty Images