Tillykke til Per Bjerregaard fra Jesper Møller, DBU

23.01.2021 08:00

Jesper Møller, der er formand for DBU, har sendt nedenstående hilsen til og fortælling om Per Bjerregaard.

Per er en af de mest visionære personer i dansk fodbold siden indførelsen af kontraktfodbold. Han satte Brøndby IF på børsen som den anden klub i verden, og han har været et lokomotiv for både Brøndby IF og dansk fodbold.

Mit første møde med Per var ikke så morsomt, for det var, mens AaB var i betalingsstandsning i 1993, hvor jeg var advokat, og i efteråret 1995 blev Per sur på os i AaB. Det var i forbindelse med ’romerlys-kampen,’ der jo blev afblæst før tid, men sammen fandt vi en god løsning og et kompromis i appelinstansen, så vi fik spillet de sidste minutter efter en kamp i foråret i Brøndby. Det var med til at gøre, at vi fik et godt forhold til hinanden.

Jeg kom ind i DBU’s bestyrelse sammen med Per, der kom ind igen, i 1998, og der blev det tydeligt for mig og de andre, at Per ikke kun arbejdede for Brøndby IF, men for hele dansk fodbold, hvor han også havde stor fokus på bredden og kvindefodbold. Det havde han også et stort hjerte for, og han var god til at se helheder og belønne ildsjæle. 

Vi har haft mange gode oplevelser og diskussioner, hvor vi ikke altid har været enige, men bagefter har vi altid kunnet hygge os og have det sjovt sammen. 

Han var meget visionær, og jeg har en stor respekt for hans mangeårige arbejde for sin klub og dansk fodbold som helhed, men det er også vigtigt for mig at nævne hans hustru Alice. Hun og resten af hans bagland gav ham pladsen til at arbejde så hårdt for så mange. Uden opbakningen fra Alice havde det ikke været muligt.

På dansk fodbolds vegne hermed de hjerteligste lykønskninger i anledning af din fødselsdag.