50 år: Mine Brøndby-minder - Troels Johnsen

04.12.2014 14:15

2014 er jubilæumsåret for Brøndby IF. I 50 år har klubben oplevet både smertefulde nederlag og store triumfer. Det er blevet til mesterskaber, pokaltitler og europæiske storkampe. Alt sammen er sket på baggrund af det store fællesskab og den mangfoldighed, der kendetegner klubben. 

brondby.com vil op til jubilæumskampen den 7. december mod Silkeborg IF (brondby.com/billet) dagligt bringe en artikel, der skal sætte fokus på en af de hundredtusindvis af Brøndby-fans, der findes rundt omkring i Danmark. 

I dag har vi fat i Troels Johnsen, som er medstifter BST (Brøndby Supporters Trust). Han er opvokset i Rødovre og har altid været fan af Brøndby IF, for "det var man bare".

Johnsens første kamp på Brøndby Stadion var i 1992, hvor de blågule vandt 2-0 på mål af Uche Okechukwu og Kim Vilfort. Siden dengang har han været fast gæst på stadion - først på Sydsiden i mange år og "siden på den magelige langside".

Jeg har haft mange gode oplevelser som Brøndby-fan, men den største af dem alle var…

... kampen mod AC Horsens den 20. maj 2013. Jeg har haft mange store oplevelser med Brøndby IF, og det er svært at pege på én, men dén kamp var bare større end kampen i sig selv. Det handlede om overlevelse. 

Det var jo et drama uden lige. Kampens forløb. Det røde kort. Phiris afbrænder. Phiris scoring. Betydningen. Forløsningen. Den kamp havde det hele. Og samtidig var det kulminationen på et vanvittigt forløb, hvor klubben flere gange var afskrevet som død og begravet.

I mine øjne er sejren derovre og overlevelsen symbolsk for en mentalitet, som det er værd at stræbe efter hver eneste dag. Jeg er imponeret over, at trods modgangen, uenighederne og den uro, der længe havde været i og omkring Brøndby IF, så samlede alle sig omkring klubben i den afgørende stund.

Det kan være svært at vælge, men min 'all time' favoritspiller i Brøndby-trøjen er…

...Allan Ravn. Jeg har altid haft en forkærlighed for hårdtarbejdende spillere, som godt kunne finde ud af at lave en tackling. Og så scorede han jo samtidig det her fantastiske mål mod Bayern München.

Den Brøndby-kamp, jeg ville ønske, jeg aldrig var gået glip af, er…

...netop sejren over Bayern München. Skæbnen ville det, at jeg skulle på studietur til Barcelona, da Brøndby skulle spille hjemme mod Bayern München. Vi kunne ikke engang se kampen, da TV dernede naturligvis viste den i øvrigt forrygende fodboldkamp mellem Manchester United og Barcelona (3-3). 

Da transmissionen fra Old Trafford sluttede var stillingen i Parken 1-1, og det var først efter reklamerne, at slutresultatet fra Parken tikkede ind. Barcelona var naturligvis ikke det værste sted at fejre en Brøndby-sejr, men brølet fra Parken den aften vil jeg altid savne, fortæller Troels Johnsen.

Læs med i morgen, hvor vi spørger en ny Brøndby-personlighed om de største øjeblikke.