50 år: Mine Brøndby-minder - Morten Bødskov

30.11.2014 09:10

2014 er jubilæumsåret for Brøndby IF. I 50 år har klubben både oplevet smertefulde nederlag og store triumfer. Det er blevet til mesterskaber, pokaltitler og europæiske storkampe. Alt sammen er sket på baggrund af det store fællesskab og den mangfoldighed, der kendetegner klubben. 

brondby.com vil op til jubilæumskampen den 7. december mod Silkeborg IF dagligt bringe en artikel, der skal sætte fokus på en af de hundredtusindvis af Brøndby-fans, der findes rundt omkring i Danmark. 

I denne udgave af “Mine Brøndby-minder” har vi snakket med folketingsmedlem for Socialdemokratiet og tidligere justitsminister Morten Bødskov, hvis passion for Brøndby IF for alvor startede i midten af halvfemserne, da han efter universitetet flyttede til København. Brøndby-hjertet bankede, inden han kom til købstaden, men kærligheden til klubben blev intensiveret, da han havde en større mulighed for at følge den. 

Jeg har haft mange gode oplevelser som Brøndby-fan, men den største af dem alle var…

...da vi lammetævede FCK med 5-0 tilbage i 2005. Kampen i sig selv var fantastisk, og det var en dejlig dag, men hvad der gjorde det endnu bedre var, at lige foran mig sad adskillige hardcore FCK-fans, som jeg til daglig sad i Folketinget med. Så der var en ekstra nydelse at have håneretten over dem. 

Det kan være svært at vælge, men min 'all time' favoritspiller i Brøndby-trøjen er…

...Kim Vilfort. For mig at se rummer han alt det, Brøndby står for. Solidaritet, fællesskab. Viljen til at kæmpe indædt for holdet og for sejren. 

Den Brøndby-kamp, jeg ville ønske, jeg aldrig var gået glip af, er…

...kampen, hvor vi slår Eintracht Frankfurt med 5-0. Vi havde Uche, Bent Christensen, Christofte og alle de andre. Den ville jeg gerne have set. Jeg kan ikke huske, hvad der præcis holdt mig fra det, men jeg læste på universitetet i Aalborg dengang, så jeg havde vel travlt den dag. Desværre, lyder det fra Bødskov.

Læs med i morgen, hvor vi spørger en ny personlighed om de største Brøndby-øjeblikke.