50 år: Mine Brøndby-minder - Ibi Makienok

03.12.2014 09:05

2014 er jubilæumsåret for Brøndby IF. I 50 år har klubben oplevet både smertefulde nederlag og store triumfer. Det er blevet til mesterskaber, pokaltitler og europæiske storkampe. Alt sammen er sket på baggrund af det store fællesskab og den mangfoldighed, der kendetegner klubben. 

brondby.com vil op til jubilæumskampen den 7. december mod Silkeborg IF (brondby.com/billet) dagligt bringe en artikel, der skal sætte fokus på en af de hundredtusindvis af Brøndby-fans, der findes rundt omkring i Danmark. 

I dag tager vi en snak med tv-vært Ibi Makienok, der blandt andet har guidet seerne igennem programmer som “Velkommen hjem”, “Ånderne vender tilbage”, “Hvem bor hvor?” og “Go’morgen Danmark”. Igennem årene har den danske befolkning kendt hende som Ibi Støving på skærmen, men efter brylluppet i sommer med den tidligere Brøndby-angriber Simon Makienok er der kommet nyt navneskilt på døren.

Ibis interesse for Brøndby IF opstod allerede som barn, hvor farens store fodboldglæde smittede. Ud over de blågule var det landsholdet og farens yndlingsklub, Liverpool, der fandt vej til pigehjertet, hvor spillere med Brøndby-blod i årerne - fx Michael Laudrup, Peter Schmeichel, Per Nielsen og Kim Vilfort - havde en særlig plads og gjorde “Vestegnsklubben til et naturligt valg”.

Jeg har haft mange gode oplevelser som Brøndby-fan, men den største af dem alle var…

..."overlevelseskampen" mod Horsens i 2013. Hold nu op, et nervevrag jeg var på sofaen. På det tidspunkt arbejdede jeg på Go'morgen Danmark, og der skal man helst være nogenlunde neutral i sine betragtninger. Jeg stod ofte for de sportslige interviews, og jeg kunne simpelthen ikke styre mig den efterfølgende morgen på tv, så jeg ævlede om Brøndby og den sejr, hvert øjeblik jeg kunne presse det ind. Det var der en del FCK-seere, der var lidt utilfredse med. 

Det kan være svært at vælge, men min 'all time' favoritspiller i Brøndby-trøjen, er…

...Peter Schmeichel. Lige siden jeg var en lille pige, har jeg set op til ham, og da jeg selv spillede fodbold og var målmand, så var det jo helt naturligt. Han må derfor være min 'all time' favorit. "Problemet" er, at jeg er gift med en forhenværende Brøndby-spiller - som ovenikøbet er talentfuld  og var med til at redde klubben fra at rykke ned i 1. division - så Simon Makienok har selvfølgelig også en stjerne i mit hjerte.

Den Brøndby-kamp, jeg ville ønske, jeg aldrig var gået glip af, er…

...nærmere en samling af kampe. Jeg ville utrolig gerne have været med til samtlige kampe i 2005 og da især til de famøse finaler. At Brøndby vandt pokalturneringen og mesterskabet det år - med Agger, Kahlenberg og Elmander og alle de andre seje drenge  - må have skabt elektriske, euforiske udladninger af dimensioner! Hvor må det være vildt, at de alle tre er der igen på samme tid i denne sæson. Jeg håber, at de når at gentage succesen, lyder det fra Ibi Makienok.

Læs med i morgen, hvor vi spørger en ny Brøndby-personlighed om de største øjeblikke.