50 år: Mine Brøndby-minder - Jan Lockhart

02.12.2014 12:39

2014 er jubilæumsåret for Brøndby IF. I 50 år har klubben oplevet både smertefulde nederlag og store triumfer. Det er blevet til mesterskaber, pokaltitler og europæiske storkampe. Alt sammen er sket på baggrund af det store fællesskab og den mangfoldighed, der kendetegner klubben. 

brondby.com vil op til jubilæumskampen den 7. december mod Silkeborg IF (brondby.com/billet) dagligt bringe en artikel, der skal sætte fokus på en af de hundredtusindvis af Brøndby-fans, der findes rundt omkring i Danmark. 

I dagens udgave af “Mine Brøndby-minder” spørger vi ind til Jan Lockharts bedste Brøndby-minder. Han er nok bedst kendt som tidligere direktør i Brøndby IF, men forholdet til klubben går meget længere tilbage.

Lockharts Brøndby-hjerte begyndte så småt at slå tilbage i slutningen af 1980’erne, men det tog for alvor fart, da han flyttede til Sjælland som værnepligtig. Selv om han i en årrække boede i udlandet, blev Brøndby fulgt fra computer- og TV-skærm, og da han omkring 2000 flyttede hjem til Danmark, kunne han for alvor igen følge klubben på hjemmebane. 

Jeg har haft mange gode oplevelser som Brøndby-fan, men den største af dem alle var…

…guldfesten tilbage i 2005. Jeg sad sammen med en af mine gode venner, Tom, iført guldparykker og badet i solskin på vores faste sæsonkortpladser. Det blev til mange timer på stadion den dag, hvor sejren og guldet efterfølgende blevet fejret. Det var en fantastisk og helt fabelagtig eftermiddag! Og så var det jo også noget, man kunne glæde sig over i de efterfølgende år med medaljetørke. 

Det kan være svært at vælge, men min 'all time' favoritspiller i Brøndby-trøjen er…

…Johan Elmander. Det er jo svært at vælge og måske et lidt kontroversielt valg. Men jeg har altid utrolig godt kunne lide ham som type. Jeg husker for eksempel en kamp mod AaB, hvor vi spiller som en pose nødder. Jeg kan ikke huske resultatet, men Johan havde besluttet sig for, at vi skulle vinde. Så nærmest ene mand vendte han kampen, som vi endte med at vinde. 

Det er meget sigende for ham. Han har en fantastisk udstråling og drive, er aggressiv i sin spillestil, men samtidig behagelig og positiv. Så det må nok blive min favorit, selv om der som sagt er mange om buddet. 

Den Brøndby-kamp, jeg ville ønske, jeg aldrig var gået glip af, er….

…7-0-sejren over Herfølge. Uden tvivl. Jeg sad til eksamen i min MBA den dag. Det var eksamen i finance, så det var rimelig udfordrende i sig selv, men det var et rent helvede at vide, at vi spillede så vigtig en kamp samtidig. Jeg vidste, at jeg ikke kunne nå at se den, så jeg havde da også overvejet, om der var andre muligheder.

Men nu kan jeg da godt afsløre, at jeg havde mobilen tændt under selve eksamen. Så der kunne jeg trods alt følge med på liveopdateringen, men da eksamen var overstået, styrtede jeg op på mit hotelværelse og fik set lidt af anden halvleg. Og jeg vil selvfølgelig gerne understrege, at jeg kun brugte mobilen til liveopdateringen. Jeg tror heller ikke, mobilerne kunne meget andet dengang, griner Jan Lockhart.

Læs med i morgen, hvor vi spørger en ny Brøndby-personlighed om de største øjeblikke.