Wass inden juleferien: En sult for mere i foråret

20.12.2023 11:03

Sidste kamp i efterårssæsonen er spillet, og efter 17. spillerunde i 3F Superligaen ligger vi på en andenplads med 10 sejre, fire gange uafgjort og tre nederlag.

Nu venter julen lige rundt om hjørnet, og vores blågule trup er godt i gang med deres juleferie. Inden de tog hul på ferien fik vi dog evalueret efteråret med nogle af spillerne og set frem mod det nye år, samt snakket om hvad ferien og julen skal bruges på.

I de seneste dage har du kunne læse vores snak med Kevin Mensah, Nicolai Vallys og senest Sean Klaiber, og nu er turen kommet til vores midtbanekreatør, Daniel Wass.

Godkendt efterår
Hvor vi på samme tidpunkt sidste sæson kæmpede på den forkerte side af stregen til Mesterskabsslutspillet, ligger vi i denne sæson i toppen af tabellen, tæt på FC Midtjylland på førstepladsen, og med 13 point mere end sidste sæson efter samme antal kampe.

Det er en udvikling, som glæder Daniel Wass, der godkender den blågule efterårssæson.

- Jeg synes, at det har været et fedt efterår. Jeg synes, at vi som hold har udviklet os helt vildt og i en rigtig positiv retning, og vi kan udvikle os endnu mere, for der er rigtig meget potentiale i truppen, og det gør det endnu mere positivt.

- Vi har fundet en stil, som passer os godt, og en stil, vi holder ved. Så det er et efterår, der er mere end godkendt, specielt med tanke på, at vi ligger der i 3F Superligaen, hvor vi gerne vil ligge.

"Det giver nogle fede forhåbninger for foråret, at vi ligger, hvor vi gør i tabellen"

- Daniel Wass

Glad for ny midtbanerolle
Sidste sæson bød på flere positioner for Daniel Wass, der både fik spilletid på backen og på midtbanen. I denne sæson har vores nummer 10 fået en ny rolle af cheftræner Jesper Sørensen på den blågule midtbane, hvor han nu er blevet fast inventar. En rolle, Daniel Wass værdsætter.

- Jeg har været utrolig glad for min nye rolle på midtbanen. Jeg synes, at jeg har udviklet mig i en god retning og fundet mig til rette på min nye plads. Både med den måde, jeg selv spiller på, og i mit spil med mine medspillere. Jeg synes også, at mine medspillere har været med til at gøre mig god og meget mere komfortabel i min nye position. Og så er jeg da glad for, hvad jeg har præsteret i det her efterår, fortæller Daniel Wass.

- Jeg ved ikke, hvor kampafgørende jeg har været, men jeg synes, at jeg har været med til at sætte en standard på holdet og selvfølgelig været med til at sætte tempoet i kampene og på holdet. Men det er også fordi, at jeg har nogle gode spillere omkring mig. Så er det også nemmere at gøre dem gode, og det gør det også nemmere for mit eget spil.

Altid prioriteret jul med familien
Juleaften har altid betyder meget for Daniel Wass, der ser frem til at få koblet af og julehygget med en traditionel juleaften med familien.

- Jeg skal bare have slappet af og have hygget mig. Jeg skal have nydt det. Nu var der jo VM sidste år, som tog en god del af pausen. I år skal jeg ikke så meget, jeg skal bare nyde julen og forhåbentlig komme godt ind i det nye år, fortæller Daniel Wass, der altid har sørget for at være hjemme til jul - også da han spillede i udlandet.

(Artiklen fortsætter efter billedet)

- Juleaften bliver med familien som altid. Jeg har altid prioriteret at være hjemme med familien til jul, også da jeg var i udlandet. Selvom man måske nogle gange spillede kamp d. 23 og skulle tilbage til klubben d. 25., så er jeg altid kommet hjem til jul. Det er en højtid, der betyder meget for mig, og den skal nydes og bruges med familien.

- Vi har ikke en speciel eller unik juletradition, vil jeg mene. Det er bare en aften, hvor vi kan hygge og som vi nyder, fortæller den erfarne midtbanespiller.

Sult for foråret
Selvom der er omtrent to måneder til første 3F Superligakamp i det nye år, ser Daniel Wass allerede frem til at få sparket forårssæsonen i gang på Brøndby Stadion. Med de positive resultater i efteråret og den blågule position i ligaen, hersker der en sult hos midtbanekreatøren for at fortsætte de gode præstationer i foråret.

- Det giver nogle fede forhåbninger for foråret, at vi ligger, hvor vi gør i tabellen. Vi har noget at se frem til i foråret.

- Der venter blandt andet en fed første kamp mod FC Midtjylland hjemme på Brøndby Stadion, når vi vender tilbage, som jeg synes skal give noget sult, for vinder vi den, så ligger vi nummer ét. Det skal betyde noget. Vi har i hele truppen en sult for mere, og det er kun fedt, slutter Daniel Wass.

Daniel Wass vendte forrige sommer hjem til Vestegnen efter 11 år i udlandet, og tidligere på efterårssæsonen lavede vi et fokusinterview med playmakeren om hjemkomsten, hans rolle på midtbanen og i truppen og de positive præstationer i denne sæson, som du kan se på Brøndby TV.