Mensah inden juleferien: Store forventninger til 2024

11.12.2023 13:05

Søndag spillede vi sidste kamp i efterårssæsonen, hvor det blev til en 2-1-sejr hjemme på Brøndby Stadion mod AGF i Oddset Pokalens kvartfinalen, som dog endte med et samlet nederlag efter torsdagens kamp i Aarhus, der endte 2-0 til hjemmeholdet.

Mandag er spillerne mødt ind for at ønske hinanden og staben en god jul og godt nytår. Nu står den på en velfortjent juleferie, indtil spillerne møder ind igen i klubben i starten af januar.

Vi har taget en snak med flere at spillerne om efteråret, forventningerne til foråret og desuden hvad ferien skal bruges på inklusiv juleaften.

Kevin Mensah ser tilbage på et efterår, der har budt på en masse positivt spil og en fornuftig position i 3F Superligaen. Det lover godt for 2024, fortæller anføren.

- Det har været et efterår, der giver forhåbninger om mere. Det har været fint med en andenplads i Superligaen, en masse sejre og fint spil, så det er vi glade for. Man kan mærke i truppen, at der er store ambitioner, stor tro og store forventninger til hinanden. Vi er et godt sted lige nu som hold og som klub, og der er mange spillere, der har den rigtige gang fremad i deres udvikling.

- Jeg glæder mig til 2024 og hvad, vi kan gå ud og opnå. Vi har gjort, at vi har nogle forventninger til os selv, og at omverden også har nogle forventninger til os, så det er en fed situation at stå i, fortæller Kevin Mensah.

Fint at få koblet af
Ferien bliver en glimrende mulighed for at koble af og tilbringe tid med familien og vennerne, men Kevin Mensah og resten af truppen skal samtidig holde formen ved lige med selvtræning i ferien.

- Nu skal vi på ferie, og det glæder vi os til. Få koblet lidt af og få slappet af med venner og familie, og så har vi selvfølgelig fået det velkendte træningsprogram med hjem, som også er omfattende, så det er, som det plejer at være, og så står vi skarpt igen, når vi møder ind til januar. Det bliver fint at få hovedet lidt væk fra det her show, som fodbold også er en gang imellem, og så kommer vi tilbage med friske hoveder og fornyet energi, klar til en hård opstart, fortæller Kevin Mensah, der kommer ind på, hvad træningsprogrammet indeholder.

- Anders Storskov og trænerne har lavet et program, hvor der selvfølgelig er nogle fridage, men det er også en ferie, som er rimelig struktureret med et træningsprogram, med styrketræning, en masse løb og alternativ træning. Det er jo sådan, når vi er professionelle fodboldspillere, at når du går på ferie, så har du ikke rigtig ferie.

- Du kan koble af med hovedet, men folk er jo aktive og professionelle, og det forventer vi alle af hinanden. Folk skal komme tilbage og være skarpe. Vi har ikke tid til at være for langt bagud. Det er folk gode til at passe, så det er, som det skal være.

"Man kan mærke i truppen, at der er store ambitioner, stor tro og store forventninger til hinanden"

- Kevin Mensah

Juleaften med familien
Kevin Mensah fortæller her, hvordan juleaften bliver brugt med familien. En aften og en tradition, han glæder sig meget til.

- Jeg skal holde jul med familien. Have noget god mad og alt det, som julen handler om. Det glæder jeg mig til. Det bliver gang i den med børnene og familien, så der er nok at se til, forventer Kevin Mensah.

- Nu har jeg to små børn, og de forstår jo stadig ikke helt konceptet ved det, men det sjoveste er at se, at der bare er gang i dem. Børnene hygger sig med familien, er glade og lidt overreageret måske og har fået lidt for meget sukker. Det har vi nok også selv, os voksne. Jeg glæder mig rigtig meget til det.

- Vi har ikke nogen specielle juletraditioner. Vi sidder og spiller lidt spil efter gaverne er pakket op og børnene er lagt i seng, hvor vi får hygget lidt, ellers er det en meget almindelig juleaften, fortæller Kevin Mensah.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Store forventninger til foråret
Efterårets spil og resultater har givet Kevin Mensah grund til store forventninger i 2024, og han beretter om, at troen i truppen er stærk og ambitionerne høje.

- Nu har vi brugt et halvt år med hinanden her, og der er kommet nye spillere til, og vi er blevet bedre og bedre som sæsonen er skredet frem. Vi har sat os selv i en situation, hvor troen og forhåbningerne om, hvad det kan blive til i 2024, er store.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige over, at det ikke blev til mere i pokalturneringen, men vi er også nødt til at komme videre derfra. Der er en stor tro, høje ambitioner og store forventninger i truppen, og det er faktisk det, jeg glæder mig allermest til – at se, hvor langt vi kan komme. Vi har haft et rigtig fint halvår, og det skal vi bygge videre på, slutter Kevin Mensah.