Klaiber inden juleferien: Vi står et godt sted til forårssæsonen

18.12.2023 10:23

Vi har sat punktum for efterårssæsonen, hvor vi med en andenplads ligger med i toppen af 3F Superligaen, mens vi til slut måtte se os ude af Oddset Pokalen med et samlet nederlag i kvartfinalen.

Spillerne mødte ind i sidste uge for at ønske hinanden en god jul og et godt nytår, inden truppen tog på juleferie, som strækker sig til starten af januar. 

I den forbindelse har vi evalueret efteråret med nogle af spillerne og snakket om forventningerne til foråret, samt hvad juleferien skal bruges på.

I sidste uge var det Kevin Mensah og Nicolai Vallys, der fik spalteplads, og nu er tiden kommet til vores wingback Sean Klaiber.

Har haft den bedste følelse fra start
Sean Klaiber kom til Brøndby IF i sommervinduet og har nu spillet sin første halvsæson i gult og blåt, og sin første halvsæson i et andet land og liga. Wingbacken fortæller om sin første tid i klubben og i Danmark.

- Det har virkelig været godt. Fra første dag, jeg startede i klubben, har det været den bedste følelse. Drengene i truppen og alle i Brøndby IF har virkelig hjulpet mig med at tilpasse mig nemt. Den måde, klubben og fansene behandler mig og min familie på, er beundringsværdigt. Bare den måde, klubben er bygget op på, har gjort det så nemt for mig at tilpasse mig, fortæller Sean Klaiber.

- Det er mit første udlandsophold, og jeg kunne ikke have havnet et bedre sted end Brøndby IF. Det har virkelig været fantastisk. Jeg har på intet tidspunkt fortrudt min beslutning om at flytte til Danmark og skifte til Brøndby IF. Det har overhovedet ikke været en del af mine tanker, slår wingbacken fast.

"Du kan lave fejl, men så længe du kæmper for holdet, klubben og fansene, så tror jeg, at folk vil værdsætte dig"

- Sean Klaiber

Står et godt sted
Selvom det ikke blev til avancement i pokalturneringen, og skuffelsen stadig fylder hos Sean Klaiber, så er det blevet til en del sejre og godt spil i efteråret, hvilket wingbacken ser tilbage på med tilfredshed.

- Pokalturneringen er den hurtigste vej til Europa, og du vil gerne vinde trofæer og give klubben og fansene noget at blive begejstret over, så det er en skam, at vi er ude af turneringen. Men vi har stadig en masse at kæmpe for, fortæller Sean Klaiber og uddyber. 

- Vi har vundet en masse kampe i efteråret. Den eneste kamp, jeg har oplevet at tabe i ligaen, var hjemme mod FCK. Der spillede vi også en virkelig god kamp og burde have fået point. Så jeg synes, at vi står et godt sted, og vi går ind til alle kampe med overbevisningen om, at vi kan vinde kampen, og vi er skuffede, når vi ikke gør. Det er sådan, det skal være i Brøndby IF.

Kæmper for hver bold
For Sean Klaiber er det vigtigste, at man giver sig 100 procent, når man er på banen. Den mentalitet går han på græstæppet med hver gang, fortæller han, og så sætter han ord på sine egne præstationer i efteråret.

- Jeg synes, jeg har gjort det fint. Selvfølgelig gør jeg nogle ting forkert, men sådan er fodbold. Men for mig handler det om at kæmpe for hver bold og give alt, jeg har, og så længe jeg gør det, vil jeg være tilfreds med min indsats. Du kan lave fejl, men så længe du kæmper for holdet, klubben og fansene, tror jeg, at folk vil værdsætte dig.

- Mine præstationer i efteråret har været ret fine, tror jeg. Jeg håber selvfølgelig, at jeg kan bidrage med flere assists og scoringer i foråret, fortæller Sean Klaiber.

Skal holde jul i Holland
Wingbacken med rødder i Surinam rejser i juleferien hjem til familien i Holland, hvor juleaften og juledagene bliver tilbragt med familien.

- Jeg rejser tilbage til Holland i julen for at bruge tid med familien, for jeg ser dem ikke så ofte. Jeg ser frem til at få slappet lidt af i en uge eller to, og så vil jeg begynde at træne igen frem mod opstarten. Det er min plan for ferien.

- Første juledag tager vi altid hen til min kones familie, og anden juledag bruger jeg sammen med hele min familie. Juleaften starter med, at vi tager i kirken med børnene, hvor vi får sunget lidt og kommer i julestemning. Selvfølgelig skal vi også have et flot juletræ, fortæller Sean Klaiber, der har hørt om den danske tradition om at danse rundt om juletræet.

- Det er noget, jeg har hørt, at folk gør i Danmark – de danser rundt om juletræet. Det synes jeg er ret sjovt. Jeg vil rigtig gerne se, hvordan danskerne gør det. Det gør vi ikke i Holland. Vi spiller bare en masse brætspil og har det sjovt. At være sammen med familien i gode, hyggelige omgivelser og nyde hinanden er det, det handler om, fortæller den 29-årige wingback.

Går ind til alle kampe for at vinde
Sean Klaiber vender tilbage til klubben i starten af januar og starter forberedelserne til forårssæsonen sammen med resten af truppen.

Det gør han med optimisme og tro på, at der venter endnu flere sejre i den sidste halvdel af sæsonen.

- Vi skal vinde alle kampe. Det er i hvert fald sådan, vores mentalitet er. Vi vil ikke tabe kampe i den her klub, og vi kan ikke lide at tabe kampe. Vi går ind til alle kampe med mindsettet om, at vi skal vinde. Sådan skal det også være i foråret.

- Vi skal spille god og attraktiv fodbold for fansene, for vi har virkelig et godt hold med kvalitetsspillere. Den her trup kan opnå noget stort, er jeg overbevist om, slutter Sean Klaiber.