Vallys inden juleferien: Helt anderledes end sidste år

14.12.2023 13:33

Søndag rundede vi efterårssæsonen af, da vi hjemme på Brøndby Stadion vandt 2-1 over AGF i Oddset Pokalens kvartfinale, som dog endte med et samlet nederlag. 

Mandag mødte spillerne ind for at ønske hinanden og alle i staben en god jul og et godt nytår. I den forbindelse har vi taget en snak med flere af spillerne om efterårets præstationer, forventningerne til foråret, samt hvad den forestående ferie skal bruges på.

Nicolai Vallys ser tilbage på et efterår fyldt med godt spil, gode præstationer og en andenplads i Superligaen til følge, som vi nu kan overvintre på. 

- Jeg synes, det har været rigtig fedt. Jeg synes, vi har haft et godt år. Og så føler jeg, vi er kommet tilbage til dér, hvor vi skal være. Vi har rykket os helt vildt meget i forhold til sidste år. Jeg er selvfølgelig ked af, at vi ikke kom videre i pokalen. Men bortset fra det, så er det fedt. Vi vinder de fleste fodboldkampe, og det er sjældent, at vi taber.

En anderledes følelse
I sidste sæson gik vi ind til vinterpausen på en 10.-plads i Superligaen og havde dermed fokus på at opnå kvalificering til Mesterskabsspillet. Et andet billede, end det som gør sig gældende i denne sæson, hvor vi qua vores øjeblikkelige andenplads måske tør drømme om mere. Vallys har da også kunnet mærke en forskel på de to sæsoner.

- Det er jo helt anderledes. Jeg tror, at alle, som var med sidste år, har en helt anden følelse nu. Også når man går ind til en kamp. Vi føler, at vi kommer til at vinde. Man føler, at man er bedre end de andre. Det er en fed følelse.

- Man kan også mærke, at der er et helt andet tryk på stadionet. Jeg føler, at folk nyder at komme og se os spille fodbold. Vi føler, at vi underholder dem, og det betyder meget.

En tryghed og ro
Personligt har vores stærke midtbanespiller leveret et efterår, som har budt på mange flotte præstationer, og som i sidste ende har affødt blandt andet en kåring som efterårets profil i Superligaen. Ifølge spilleren selv, skal hæderen også tilfalde hele holdet.

- Jeg synes, at min efterårssæson har været god. Jeg føler, at jeg på en måde har fulgt holdets udvikling. En af de primære grunde til, at jeg har kunnet præstere er, at holdet fungerer, som det gør. 

- Det er mig, der har stjålet nogle af overskrifterne, og det er selvfølgelig dejligt. Men det har både været fordi, jeg har været dygtig, men særligt fordi holdet har rykket sig. Jeg synes, vi fungerer enormt godt både offensivt og defensivt. 

- Der er en anden tryghed og ro. Der er en anden base, selvfølgelig. Og så kan folk bedre gøre det, som de er gode til, og jeg kan bedre være kreativ. Jeg synes, det er holdets, trænernes og stabens fortjeneste.

"Det er næsten for meget med al den kærlighed, jeg får"

- Nicolai Vallys

Opbakning fra fans har stor betydning
I løbet af efteråret har vores nummer syv for alvor nydt stor opbakning fra fansene, hvilket har betydet meget for profilen. Han nævner særligt opbakningen efter udekampen mod FC Midtjylland, hvor han noterede sig for en scoring for femte kamp i streg.

- Det betyder helt vildt meget. Det gør, at der ikke er noget, jeg skal have i baghovedet, og jeg kan bare fokusere på at spille fodbold. 

- Det var selvfølgelig rigtig fedt i Herning. Nu havde jeg fået en god start, også inden da. Men jeg føler, at jeg efter kampen mod FC Midtjylland faktisk også har løftet mit niveau. Ikke bare med mål, men jeg har lidt lettere ved at spille kampe. Jeg nyder det mere, og jeg har en anden ro i kroppen før kampe. Så det betyder enormt meget.

- Som jeg siger; Det der med overskrifter og sådan noget - det er næsten for meget med al den kærlighed, jeg får. Nogle gange føler jeg, at jeg ganske vist har været god, men at nogle af de andre burde få mere ros. Men jeg sætter enormt meget pris på det.

Afkobler ved at rejse og holde jul
Nu står den som bekendt på vinterpause, og der vil her være mulighed for at få restitueret og koblet af. Noget som Nicolai Vallys ser frem til, men samtidig vil han også glæde sig til at skulle møde ind i klubben igen i starten af januar.

- Jeg skal ud at rejse med Ras (Rasmus Lauritsen, red.). Og så skal jeg være sammen med min familie så meget som muligt og få slappet af. Og på et eller andet tidspunkt, når det begynder at krible i mig igen, så skal jeg i gang med at forberede mig til en ny sæson. 

- For mig er det vigtigste, at jeg får koblet af mentalt. Når det så er sagt, så føler jeg, at man er motiveret, så jeg tror rimeligt hurtigt, at man begynder at glæde sig til at komme i gang. Både for at se holdkammeraterne, staben og alle omkring. Men først og fremmest skal vi have tankerne væk.

Hvad angår juleaften kommer den i Vallys’ tilfælde til at foregå på helt traditionelt vis. 

- Vi tager i kirke juleaften, men det er ikke altid, jeg lige kommer med. Nogle gange, så har jeg lige sprunget over. Men det kan godt være, jeg tager med i kirke i år. Ellers så tror jeg, det er meget traditionelt med dans rundt om juletræet, åbne gaver og spise god mad. Og så har vi altid en julefrokost på 2. juledag. Det er meget traditionelt.