Bliv klogere på FC Inter Turku

09.07.2019 10:40

I Europa League-kvalifikationens første runde venter som bekendt finske Football Club Inter Turku. Vi giver dig her muligheden for at lære den finske modstander bedre at kende, inden det går løs på torsdag.

FC Inter Turku blev grundlagt i 1990 som en ungdomsklub og havde derfor kun ungdomshold. I 1992 fik klubben sit første senior herrehold i den fjerdebedste finske række, og i årene efter fløj de op i Veikkausliiga med tre oprykninger på fire år. De startede deres første sæson i den bedste række med at gå ubesejret igennem de første 10 kampe og blev derfor lidt af et fænomen i Finland. Dog sluttede de på en 6.-plads og rykkede året efter ned i den næstbedste finske række. Siden har de etableret sig i den bedste række, hvor de har været siden 1999.

Holdet har hjemmebane på Veritas Stadion i Turku med plads til 9000 tilskuere og har vundet det finske mesterskab én gang i deres historie. Det gjorde de i 2008 med deres mest succesfulde træner, Job Dragtsma, i spidsen. Han var træner fra 2007-2016, og i den tid vandt de tre ud af klubbens i alt fire trofæer.

FC Inter Turku har vundet den finske liga-cup én gang og pokalturneringen to gange - senest i 2018. Det var sådan, de kvalificerede sig til Europa League denne sæson, hvilket er første gang, de skal spille europæisk siden 2013. Dengang tabte de sammenlagt 1-2 i første kvalifikationsrunde til Vikingur Gøta fra Færøerne.

I nuværende sæson ligger FC Inter Turku lige nu nr. 4 i deres række med fire point op til Ilves på førstepladsen efter 15 kampe. 

Er der en spiller, som Brøndby-forsvaret skal holde ekstra godt øje med, så er det Filip Valencic. Den 27-årige slovener har indtil videre scoret hele 12 mål i 15 kampe og er dermed topscorer i Veikkausliiga.

Brøndby IF starter på hjemmebane torsdag den 11. juli kl. 19:00, mens retur kampen spilles i Finland torsdag den 18. juli kl. 17:30. Har du sæsonkort, kan du læse om, hvordan du kommer gratis ind til kampen her. Og skal du købe billet, kan det ordnes lige her.

Foto: Getty Images