Ebbe Sand: Brøndby IF skal spille medrivende og angrebslystent fodbold

01.06.2019 09:00

Brøndby IF har netop offentliggjort ansættelsen af Niels Frederiksen som kommende cheftræner. Sportsdirektør Ebbe Sand fortæller her om baggrunden for ansættelsen og forventningerne.

- Vi kan i dag præsenterer Niels Frederiksen som kommende cheftræner. I Niels har vi fundet den cheftræner, som vi mener, er den helt rette til at stå i spidsen for Superliga-truppen og favne de sportslige mål, vi som klub har sat os for de kommende sæsoner og som samtidig kan favne de ambitioner, vi har på vegne af klubbens mange talenter i Brøndby Masterclass. Vi har været grundige og brugt den tid, der skulle til. Jeg ved, at Niels brænder for at komme i gang med opgaven, og derfor er vi også rigtig glade for, at vi i dag kan præsentere Niels som vores kommende cheftræner.

Og sportsdirektøren har opgaverne klar for den kommende cheftræner.

- Brøndby IF skal spille medrivende og angrebslystent fodbold, og det matcher den tilgang Niels har til fodbold, hvilket har været afgørende for ansættelsen af Niels. Som kommende cheftræner skal Niels videreudvikle det fundament, vi står på i dag og sikre en kontinuerlig udvikling i spillertruppen, og sammen med den øvrige sportslige ledelse skal Niels sikre, at vi får en større sammenhæng mellem Superliga-truppen og Brøndby Masterclass, så vejen til Superliga-truppen bliver kortere for vores bedste talenter i Brøndby Masterclass, uden at vi går på kompromis med vores sportslige målsætninger.

Den kommende cheftræner er ansat på en 2-årig kontrakt, og sportsdirektøren forklarer, at man i foråret i 2021 vil evaluere om kontrakten med Niels Frederiksen eventuelt skal forlænges.

- Vi skal udvikle vores trup på en række punkter, blandt andet ønsker vi at sænke gennemsnitsalderen i truppen, og så skal vi forstærke vores transferpipeline ved blandt andet at styrke synergierne mellem Superliga-truppen og Brøndby Masterclass væsentligt. Her har Niels, sammen med det øvrige trænerteam, den rette profil til at løfte de opgaver. Vi er blevet enige om en 2-årig kontrakt til at starte med, da både Niels og vi er enige om, at vi skal have fuld fokus på den næste fase af strategien.

Niels Frederiksen får som kommende cheftræner følgeskab af Martin Retov og Jesper Sørensen som assistenttrænere, ligesom Matthias Borst fortsætter som chefanalytiker for Superliga-truppen, og Claus Fallentin fortsætter som målmandstræner. Målmandscoach Lars Høgh fortsætter ligeledes i teamet sammen med den fysiske træner Ahron Thode.

- Da vores udgangspunkt er, at vi kun foretager enkelte nødvendige ændringer i spillertruppen denne sommer, så har det været vigtigt for både Niels og jeg, at vi fastholder en masse viden, som det nuværende trænerteam besidder, samtidig med at vi supplerer med Jesper Sørensen som assistenttræner. Spillerne møder ind den 19. juni, og her vil Niels naturligvis være at finde til U21-EM, så det øvrige trænerteam vil som altid bruge de første træningspas på at opbygge spillernes form, før Niels så overtager den daglige ledelse, når det danske U21-landshold har spillet deres sidste kamp ved U21-EM.

Du kan læse mere om ansættelsen af Niels Frederiksen her, hvor den kommende cheftræner selv sætter et par ord på ansættelsen, og her hvor Ebbe Sand fortæller mere om det kommende trænerteam.