1. JUNI 2019 kl. 08:55
Niels Frederiksen: Ingen skal være i tvivl om, at de møder Brøndby IF

I dag har Brøndby IF offentliggjort ansættelsen af Niels Frederiksen som kommende cheftræner. Niels Frederiksen er nuværende U21-landsholdstræner og tiltræder derfor efter det danske landsholds sidste kamp ved det kommende U21 EM. Den kommende cheftræner ser frem til at starte i Brøndby IF, som han kalder et flagskib i dansk fodbold.

- Brøndby IF er et flagskib i dansk fodbold, så jeg glæder mig til at komme i gang. Jeg skal ikke ind og revolutionere klubben, men videreudvikle ud fra det fundament, klubben står på i dag. Brøndby IF skal fortsat spille underholdende og angrebsivrigt, og så har vi en fælles opgave i at sikre, at vores dygtigste talenter slår igennem, uden at vi gå på kompromis med vores sportslige målsætninger. Det er en opgave, jeg ser frem til at komme i gang med, og som jeg ikke er i tvivl om, at vi vil lykkes med.

Niels Frederiksen startede sin trænerkarriere i fodbold for over 20 år siden, og i dag er han Danmarks U21-landstræner. Det er derfor en erfaren cheftræner, der kommer til klubben.

- Ligesom fodboldspillet har udviklet sig igennem de sidste 20 år, har jeg også løbende udviklet mig som cheftræner. I dag er den type fodbold, jeg står for, hurtigt, angrebsivrigt og aggressivt i sit udtryk både med og uden bold – noget som nu er blevet væsentligt vigtigere for mig, end da jeg først blev skolet i fodboldens ABC for godt tyve år siden.

- Det handler om hele tiden at udvikle sig i takt med fodbolden, og det har jeg været meget bevist omkring. Spillet med bolden er stadig vigtigt i moderne fodbold, men i dag handler det i høj grad også om et holds fælles udtryk. I Brøndby IF skal vi som hold tage initiativ i vores kampe, spille angrebslystent og hurtigt bringe bolden fremad. Vi skal presse vores modstandere, så de ikke er i tvivl om, at det er Brøndby IF, de møder, ligesom alle dem, der følger Brøndby IF, heller ikke skal være i tvivl om, at det her er deres klub. Det er, hvad strategien tilsiger, og det er præcis den måde, jeg i dag praktiserer min fodbold på.

Den kommende cheftræner lægger ikke skjul på, at for ham er det klubbens ønske om at udvikle sig sportsligt på en række parametre, der har vægtet højt, og derfor er det for den kommende cheftræner afgørende, at de sportslige målsætninger indfries.

- Brøndby IF er en klub, som ikke kan læne sig tilbage og afvente, at lykken tilsmiler os i Superligaen, mens vi arbejder med talenterne i kulissen. Vi kommer til at arbejde benhårdt på at indfri vores sportslige målsætning om en top 3-placering ved udgangen af året, hvilket jeg absolut mener, er realistisk med det spillermateriale og sportslige budget, vi har til rådighed. Samtidig skal vi sørge for, at vi i dagligdagen giver vores talenter de bedst mulige rammer for at slå igennem ved blandt andet at give dem kortere vej til Superliga-holdets træninger.

Det er i dag knap fire måneder siden, at den daværende cheftræner Alexander Zorniger blev opsagt, og mange rygter har svirret i medierne om, hvem den kommende cheftræner ville blive. Selv siger Niels Frederiksen følgende om ansættelsesprocessen.

- Jeg er glad for, at vi har brugt den tid, der var nødvendigt i ansættelsesprocessen. Man skal hellere være grundig og bruge en uge eller to mere end forhaste beslutninger på grund af det ydre pres, der er i en storklub som Brøndby IF. Vi har haft en rigtig god dialog og afholdt en række møder over de seneste tre-fire måneder, hvor vi har diskuteret den sportslige strategi, og hvordan vi kan udvikle det sportslige set-up. Jan, Ebbe og jeg har på disse møder derfor haft god mulighed for at komme rundt i hjørnerne af klubben, og vi er enige om, hvordan vi skal gribe opgaven an.

Den kommende cheftræner er i første omgang ansat på en 2-årig kontrakt.

- I vores dialog om cheftrænerrollen i Brøndby IF har vi hele tiden haft udgangspunkt i klubbens strategi. Vi har været enige om, det vigtigste for alle parter er, at vi skulle have fokus på den næste fase af strategien, og derfor har vi vurderet, at en 2-årig aftale i første omgang er passende.

Niels Frederiksen får som kommende cheftræner følgeskab af Martin Retov og Jesper Sørensen som assistenttrænere, ligesom Matthias Borst fortsætter som chefanalytiker for Superliga-truppen og Claus Fallentin fortsætter som målmandstræner.

- Trænerteamet, vi får omkring Superliga-truppen, besidder en stor erfaring, og deler samme fodboldsyn. Vi vil fremad på banen og vinde kampe. Spillerne møder ind den 19. juni, hvor jeg er til U21-EM i Italien. Vi har lagt en god plan for, hvad der skal ske i de første træningspas, som trænerteamet vil stå for, hvor grundformen bygges op, og så starter jeg dagen efter U21-landsholdets sidste kamp til U21-EM.

Du kan læse mere om ansættelsen af Niels Frederiksen her, hvor sportsdirektør Ebbe Sand fortæller om valget af den kommende cheftræner.

Foto: Getty Images