13. APRIL 2018 kl. 14:00
Mit første Derby: Teemu Pukki

Gelsenkirchen, Sevilla, Glasgow.

Teemu Pukki har spillet i nogle af Europas mest fodboldgale byer, og på søndag kan han se frem til endnu en storkamp, når Brøndby IF tager imod FC København på Brøndby Stadion.

Den finske angriber har efterhånden spillet mange Derbyer, og han lægger ikke skjul på, at det giver noget ekstra at vide, hvilke store kampe der måske venter. 

- Når du skifter til en klub, der er en del af de her store derbyer, så tænker man selvfølgelig på, hvornår man selv kommer til at opleve det. Min første kamp mod Dortmund var kæmpestor, og jeg tror også, at vi vandt et par stykker af kampene mod dem, da jeg var der. 

- Jeg kan huske det første derby på udebane, hvor jeg så ”Den Gule Mur” (Dortmunds ikoniske endetribune, red.) for første gang. Jeg kom ind i anden halvleg, og vi endte desværre med at tabe, men det var stadig en vild oplevelse.

Når Pukki skal rangere de forskellige rivalopgør, er han ikke i tvivl om, at kampene mellem Brøndby IF og FC København skal placeres højt oppe på listen. Og især én kamp stor tydeligt i hukommelsen for angriberen, der er i gang med sin fjerde sæson på Vestegnen.

- Derbyet mellem Brøndby IF og FCK er bestemt deroppe. Der er selvfølgelig flere mennesker i Tyskland, men hvis vi f.eks. tager Derbyet i pokalfinalen sidste år, må jeg sige, at jeg aldrig har oplevet noget lignende. Det var en fantastisk kulisse at spille i. 

Derbyet bliver fløjtet i gang kl. 16:00 på søndag, og du kan sikre dig billet til kampen her.

Er du i tvivl om noget i forbindelse med søndagens opgør, kan du læse vores Q&A her.

Foto: Getty Images