29. MAJ 2016 kl. 11:00
Brøndby IF takker Daniel Agger for tiden i klubben

Det blev til to sæsoner tilbage i den blågule trøje for viceanfører Daniel Agger, der har valgt at stoppe i Brøndby IF og nu vil bruge den kommende tid på at overveje sin fremtid.

Beslutningen er taget efter lange overvejelser og mange samtaler med sportsdirektør Troels Bech, der har nydt samarbejdet med landsholdspilleren.

- Daniel har fået sin fodboldopdragelse i Brøndby IF, hvor han med sit talent, høje arbejdsmoral og dedikation har vist, hvor langt man kan drive det, hvis man er indstillet på at arbejde for det – i samarbejde med klubbens dygtige ungdoms- og seniortrænere.

- Hans indstilling til spillet og kravene til sig selv og sine medspillere har gjort ham til en naturlig leder, der altid går forrest og inspirerer folk til at følge ham, hvad end det er på træningsbanen, i omklædningsrummet eller i kamp, fortæller Troels Bech om Brøndby-spilleren.

Og sportsdirektørens vurdering af Daniel Aggers betydning for Brøndby IF er stor.

- Ud over hans indsats på banen, der taler for sig selv, har han været en fantastisk ambassadør for klubben og taget det ansvar, der følger med, når man spiller for Brøndby IF. At han er så populær blandt fans i ind- og udland, det handler ikke kun om hans evner på fodboldbanen som en eminent forsvarsspiller – det handler også om hans velvilje til at møde sine og klubbens fans og bruge tid med dem, hvilket har været imponerende at følge.

- Og hvis man er i tvivl om, hvad Brøndby IF betyder for Daniel Agger, skal man blot huske på, at selv om han kunne have fortsat i en de helt store klubber i europæisk fodbold, så var det Brøndby IF, han valgte at komme hjem til. Og kærligheden er gengældt. Vi havde gerne set Daniel fortsætte hos os, også som en del af nye sportslige strategi, men nu siger vi et spillemæssigt farvel til hinanden, og vi ønsker Daniel alt det bedste i fremtiden, slutter Troels Bech.

Daniel Agger startede i Brøndby IF i 1998 og skrev under på sin første fuldtidskontrakt i maj 2004. I sin første periode i klubben opnåede Daniel 49 kampe og vandt the double i 2005. På grund af de flotte præstationer i den blågule trøje blev han i 2006 solgt til Liverpool FC, hvor han fik otte år i den røde trøje. I august 2014 vendte Daniel så hjem til Brøndby IF og har i sine to år været med til at spille Brøndby IF ud i Europa.

En svær beslutning

Viceanfører Daniel Agger fortæller om sit stop i Brøndby IF:

- Brøndby IF har fyldt meget i mit liv. Det var her, jeg blev "voksen" - både som fodboldspiller og som person. Jeg vil gerne sige tak for den venlighed og støtte, jeg altid har mødt i klubben og på stadion. Det vil jeg aldrig glemme.

- Jeg havde håbet, at jeg kunne slutte i klubben med at vinde trofæer. Det ærgrer mig, at det ikke lykkedes, fordi fodbold handler om at lave resultater og opnå noget. Men jeg må også kigge indad og sige, at jeg heller ikke selv har ramt mit topniveau - blandt andet på grund af de skader, jeg har kæmpet med.

- Brøndby IF er en speciel klub. Nu skal man i gang med en ny fase. Jeg håber meget på, at den igen om få år vil spille med om titler. Så vil jeg glæde mig sammen med klubbens fans, medarbejderne og de mange frivillige.

- Nu handler det om at vinde dagens kamp og slutte sæsonen med en sejr mod SønderjyskE. Forhåbentlig med mange fans på Brøndby Stadion. Efter den sidste kamp i turneringen vil jeg sætte mig sammen med familien og i løbet af et par uger finde ud af, om jeg skal fortsætte med at spille fodbold. Det er en svær beslutning - uanset om jeg stopper eller fortsætter.

I forbindelse med søndagens kamp mod SønderjyskE vil Daniel Agger kort før kickoff få overrakt blomster sammen med Riza Durmisi, Johan Elmander, Martin Ørnskov, Andreas Hansen og Malthe Johansen for deres tjeneste i den blågule trøje.

Ønsker du at sige farvel til Daniel Agger på Brøndby Stadion, kan du klikke dig forbi billetter.brondby.com. Opgøret mod SønderjyskE har kickoff kl. 17:00.

Du kan også benytte dig af et af vores ”GULT STADION”-tilbud, hvor en specialdesignet t-shirt til blot 100 kr. kan benyttes som billet til udvalgte afsnit. Det andet tilbud er en hjemmebanetrøje for blot 299 kr., hvor du får en billet med i købet. Læs alle detaljer om tilbuddene her.

LÆS OGSÅ"Gult stadion" er meget mere end fodbold - se programmet her