Jesper Jørgensen: Vi skal i økonomisk ligevægt

13.04.2016 15:05

Brøndby IF skal have bæredygtig vækst bygget på tålmodighed, troværdighed og livslangt fællesskab. Sådan lyder det i den nye 6.4-strategi, som netop er blevet offentliggjort.

På den økonomiske del betyder det blandt andet, at der i hele strategiperioden økonomisk budgetteres med en placering som nr. 5 i Alka Superligaen uden deltagelse af europæiske kampe, men man stræber selvfølgelig sportsligt efter mere, fortæller administrerende direktør Jesper Jørgensen.

- Med 6.4-strategien skal vi genopbygge troværdigheden til Brøndby IF, blandt andet ved at være drevet efter et bæredygtigt princip med fokus på økonomisk ligevægt samt klare kommercielle og sportslige retningslinjer. 

- Kommercielt vil vi forbedre bundlinjen gennem inklusion og involvering af partnere i kommercielle innovations- og udviklingsprocesser og ved at øge digitaliseringen og tilgængeliggørelsen af oplevelsen på Brøndby Stadion på kampdage og omkring Superliga-holdets hverdag. I strategirammen fremgår det også, at vores resultat i de to strategiperioder vil gradvist forbedres, til trods for at vi konservativt budgetterer med en mindre nedgang i omsætningen.

- I år har vi allerede foretaget en række tilpasninger af økonomien, da vi ikke har været gode nok til at købe og udvikle spillere, og det vil vi løbende fortsætte med i den kommende strategiperiode, så vi sikrer økonomisk ligevægt i 2019 og et solidt fundament fremadrettet.

- Et af punkterne er, at vi vil agere inden for rammerne af et bæredygtigt, sportsligt budget, der sikrer økonomisk ligevægt, men som vil betyde større usikkerhed omkring de sportslige placeringer. Derfor budgetterer vi konservativt med en placering som nr. 5 i Superligaen, og selv om vi vil jagte de europæiske kampe, så budgetterer vi ikke med dem, lyder det fra Jesper Jørgensen. 

Andre nøglepunkter i 6.4-strategien er, at underskud før skat aldrig må være større end 10 mio. kr. fra og med 2018 og skal rullende altid være positivt set over en tre-årig periode (skal være opnået i 2021). Ved udgangen af 2023 skal Brøndby IF maksimalt have en gæld på 20 mio. kr.

Tålmodighed er også en central del af 6.4-strategien. Derfor består den af to perioder a fire år. Du kan læse mere om de overordnede linjer ved 6.4-strategien i præsentationen fra dagens pressemøde – tryk her.

Læs sportsdirektør Troels Bechs kommentarer til den sportslige del af strategien ved at trykke her.