Sejre til U17 og U15 i årets sidste kampe

05.12.2023 12:59

Lørdag spillede U19-holdet fra Masterclass deres sidste kamp i 2023, og samme dag skulle både U17- og U15-holdet ligeledes afrunde deres efterårssæson. Det blev gjort i overbevisende stil, da U17-holdet kunne drage hjem fra Vejle med en 3-1-sejr i bagagen, mens U15-holdet vandt 4-1 hjemme over Silkeborg. Du kan i denne artikel læse mere om begge opgør.

Topscorer-Ambæk diskede op med tidlige julegaver
Vores U17-hold fra Masterclass var i aktion i lørdags, da de på udebane gæstede Vejle. Opgøret var U17-mandskabets sidste ligakamp i år, så de skulle derfor forsøge at afrunde efterårssæsonen på bedste vis. 

Det lykkedes da også for de blågule talenter, da de kunne rejse hjem til Vestegnen med en 3-1-sejr i bagagen. Sejren bringer Masterclass-holdet op på 8.-pladsen med 17 point i 11 kampe.

Efterårssæsonens helt store profil fra U17-holdet Jacob Ambæk var tilbage i start-11’eren, efter at han i midtugen var lånt ud til U19-holdet, hvor han fik sine første minutter. Og debuten på den ældre årgang havde ikke gjort noget skidt for de lysende talent - snarere tværtimod. 

For allerede i det 25. minut bragte Ambæk Masterclass-holdet foran fra straffesparkspletten, og blot 17 minutter senere fordoblede han sit måltotal i opgøret. Der blev ikke scoret yderligere i de første 45 minutter, og dermed kunne gæsterne fra Brøndby gå til pause med en 2-0-føring. 

I anden halvleg skulle vi frem til det 70. minut, hvor hjemmeholdet fik reduceret, men blot fem minutter senere var Ambæk atter på pletten på straffespark, da han med sin tredje scoring i kampen fuldendte sit hattrick og lukkede mere eller mindre opgøret. 

Der blev da heller ikke scoret yderligere i opgøret, og dermed kunne U17-holdet fra Masterclass juble over en 3-1-sejr og tre point i efterårssæsonens sidste kamp. Jacob Ambæk står desuden nu noteret for imponerende 18 mål i sæsonens første 11 kampe.

“Fuldt fortjent og retvisende”
Cheftræner Viktor Kynde fortæller om kampen:

- Som sædvanligt skulle kampen  lige sætte sig. Vi er glade for, at Jalloh (målmand for U17, red.) er vågen fra startfløjt, for Vejle havde lidt optræk til noget i starten, mens vi også havde muligheder for at bringe os foran.

- Men så synes jeg efterfølgende, at vi begynder at sætte os mere på det, og vi kommer foran 1-0 på straffespark. Lige inden pausen begynder Vejle så at få lidt mere ro på det, men så scorer vi på noget individuel kvalitet fra Esco (Andre Escobar, red.) og Ambæk, som laver et flot mål sammen. 

- Så vi går til pause 2-0, og jeg synes det er fortjent, men det var egentlig mere lige, end 2-0. I anden halvleg synes jeg, at vi kommer bedst ud, men så får Vejle lige overtaget og har fem-ti minutter, hvor de er ovenpå, og hvor de også får scoret. 

- Men resten af tiden er vi egentligt ovenpå, og vi er slet ikke rystede ovenpå deres reducering. Det er mere på vores præmisser, og det handlede til sidst mere om, hvorvidt vi ville score til 4-1 frem for, at de ville reducere. Så jeg synes alt i alt, at det var fuldt fortjent og et retvisende resultat.

Vejle - Brøndby IF 1-3
0-1 Jacob Ambæk
0-2 Jacob Ambæk
1-2
1-3 Jacob Ambæk

Holdopstilling
Mamadou Wurie Jalloh
Malthe Mortensen
Rasmus Lynder
Danial Riaz
Jakob Remark Wissmann
Ali Al-Najar
Jacob Brøchner Ambæk
André Escobar
Oliver Sejer Lauritsen
Magnus Karup Buades
Noah Jakobsen

Bænken
Sander Larsen
Alfred Klamer
Elias Genssler Broberg
Alexander Bejer-Andersen
Sebastian Rosenwanger
Markus Petersen

Stor turnering afrunder efterårssæsonen
Som nævnt har U17-holdet altså nu spillet sin sidste ligakamp i 2023, og derfor er næste opgave i U17 Drengeligaen først 17. februar, hvor de blågule talenter gæster Silkeborg. Inden da skal Masterclass-mandskabet dog deltage i de Nordiske Mesterskaber i svenske Borås.

Som følge af, at vores U17-hold vandt ligaen i sidste sæson, rejser de derfor i dag, tirsdag, til turneringen sammen med resten af top-3 fra i fjor, hvor de skal konkurrere mod Norges og Sverige tilsvarende tophold om at lade sig kåre som de bedste i Norden. En turnering som cheftræner Kynde ser frem til.

- Vi glæder os meget til det. Vi synes som altid, at vi har et rigtig stærkt hold med. I denne omgang har vi en blanding af ‘06-, ‘07- og ‘08’ere med, og vi glæder os især rigtig meget til den del med at blande spillerne på nogle andre årgange, end man normalvis gør. Så vi ser frem til at se spilleren fra U19 sammen med spilleren fra U16 principielt. 

- Vi ser frem til at se deres relationer blive styrket, og desuden kommer vi til at lave nogle aktiviteter uden for banen som gruppemøder og lignende, hvor de yngste får lov at sidde med de ældste for at kigge lidt på spillestile og udvikling. 

- Desuden ser vi frem til at være konkurrencedygtige. Det er jo en fed turnering at være kvalificeret til, og jeg tror også på, at vi kan præstere godt, slutter Viktor Kynde.

Hele turneringen spilles i løbet af denne uge, og du kan i starten af næste uge læse en gennemgang af de blågule talenters præstation i Sverige samt et overordnet kig på hele efteråret med cheftræner Viktor Kynde.

U15 slutter 2023 med manér 
Vores U15-hold fra Masterclass var ligeledes i aktion i løbet af lørdagen, da de hjemme i Brøndby tog imod Silkeborg i opgøret, som også var U15-holdets sidste i 2023. Dermed skulle også U15-mandskabet forsøge at slutte året af på bedst mulig vis og dermed holde trit med de andre tophold i U15 Drengeligaen. 

Den mission lykkedes da også, da Brøndby-holdet kunne gå fra banen med en 4-1-sejr i behold. Med sejren kan de blågule talenter overvintre på ligaens 2.-plads med 27 point i 11 kampe. De har fire point op til førerholdet fra OB, som dog har spillet to kampe yderligere.

Det startede dog skidt for Masterclass-mandskabet, da gæsterne fra Silkeborg bragte sig foran i det 35. minut. De blågule formåede ikke at svare igen inden pausen, og dermed kunne de to hold gå i omklædningsrummene ved stillingen 0-1. 

Bedre blev det dog i anden halvleg, hvor først Ekene Chukwuani bragte balance i regnskabet blot seks minutter efter pausen, og allerede tre minutter senere kunne netop indskiftede Valder Hansen sende Brøndby på føringskurs. 

Den føring blev udbygget bare tre minutter efter, da August Varming Halstrøm sendte bolden i mål til stillingen 3-1. Et kvarter før slutfløjt lukkede Mathias Schou kampen med sin scoring til 4-1, som ligeledes blev slutresultatet.

Brøndby IF - Silkeborg 4-1
0-1
1-1 Ekene Chukwuani
2-1 Valder Thomas Bliddal Hansen
3-1 August Varming Halstrøm
4-1 Mathias Schou

Holdopstilling
Tobias Mikkelsen Heilbuth
Raphael Canut Pedersen
Willads Emil Tuxen
Mohamad Aliko
Tahir Cevher
Jonas Gretlund
Asker Bork Andersen
August Varming Halstrøm
Mathias Schou
Christian Nielsen
Ekene Chukwuani

Bænken
Valder Thomas Bliddal Hansen
Philip Stengade Dewachter
Nicolai Solheim Lintrup
Elias Hansen

U15-holdet har som nævnt ligeledes spillet deres sidste kamp i 2023, og derfor skal de først i aktion igen, når de den 24. februar tager imod Farum Boldklub i Brøndby.