U19 vandt årets sidste kamp og deler førstepladsen

04.12.2023 13:44

Vores U19-hold fra Masterclass var lørdag i aktion for sidste gang inden vinterpausen, da de på udebane gæstede Vejle. Her kunne de med en sejr rykke op på siden af U19 Drengeligaens førerhold fra FC Midtjylland. Den mission lykkedes da også, da de kunne vende retur til Vestegnen med en snæver 2-1-sejr i bagagen.

Som nævnt sender de tre point de blågule talenter op på samme pointantal som FC Midtjylland på førstepladsen. Masterclass-mandskabet har dog spillet en kamp færre end midtjyderne.

Vi skulle frem til det 41. minut, før der skete noget på scoringstavlen. Her var det Noah Nartey, som bragte Brøndby på 1-0. Scoringen var den eneste, som faldt i første halvleg, og dermed kunne vi gå til pause med en smal føring. 

Stillingen holdt dog ikke længe, da hjemmeholdet i første minut af anden halvleg udlignede til 1-1. Brøndby pressede efterfølgende på for at skaffe endnu et føringsmål, og det gav pote, da Noah Nartey var på pletten for anden gang i opgøret og bragte os på 2-1. Hjemmeholdet formåede ikke at svare igen, og dermed var sejren til Brøndby en kendsgerning.

"Vi fortjener at ligge, hvor vi ligger i tabellen"
Cheftræner Menno van Dam fortæller om kampen:

- Det var tredje kamp på en uge, så det var et hårdt opgør på en dårlig bane. Vejle var godt organiseret, men når jeg ser tilbage på, hvordan vi scorede vores første mål, så var det en rigtig flot scoring. Det var på en kontra, som vi spillede på præcis den måde, som vi gerne vil spille et kontraangreb, og i sidste ende var det en god afslutning fra Noah (Nartey, red.).

- Efterfølgende kontrollerede vi fuldstændigt resten af første halvleg. Vi formår dog ikke at score til 2-0. Efter pausen kommer de hurtigt tilbage på 1-1, og du kunne mærke, at der kom mere energi ind på deres hold. Så det var lidt en kamp, der gik op og ned. 

- Men efter Noahs (Nartey, red.) mål til 2-1, synes jeg, at vi kontrollerede kampen igen. Vi gav en enkelt chance væk, hvor Noah (Sømmergaard, red.) leverede en god redning. Derefter blev vi trætte, så vi skiftede lidt ud og fik lidt ny energi ind på holdet, men vi formåede ikke at lukke kampen med en scoring til 3-1. 

- Men alt i alt kæmpede drengene for hver en meter og kæmpede for sejren, og det lykkedes de med. Så for fællesskabet var det et rigtigt stort plus, og det er også det, vi forventer fra truppen.

- Og nu går vi på vinterpause på en delt førsteplads, så det har været et godt første halvår for drengene. Jeg synes, vi fortjener at ligge, hvor vi ligger i tabellen. Vi har kun tabt til Randers og FCK. Mod Randers synes jeg, at vi tabte fortjent, men på grund af vores egne fejl. Og mod FCK spillede vi 60 rigtig gode minutter, men vi kunne ikke udnytte det i form af at score mål. 

- Så alt i alt er det en rigtig god følelse at ligge i toppen af tabellen inden pausen. Også når man kigger på udviklingen i forhold til, hvor vi kom fra, og hvor vi står i dag.

Vejle - Brøndby IF 1-2
0-1 Noah Nartey
1-1
1-2 Noah Nartey

Holdopstilling
Noah Emil Sømmergaard
Philip Søndergaard
Ludwig Vraa
Lukas Lind Wessel Larsen
Noah Nartey
Mathias Jensen
Jonathan Nanasei Agyekum
Adam Claridge
Malek Bakhit
Waldemar Bjergfelt
Bertram Kvist

Bænken
Matteo Grosso
Viggo Poulsen
Alexander Bejer-Andersen
Benjamin Kold
Magnus Søndergaard

U19-holdet går nu på vinterpause, og derfor skal de først i aktion igen den 17. februar i det nye år, hvor de hjemme tager imod AGF.