Brøndby IF henter back i Real Madrid

05.07.2021 10:00

Den 23-årige spanske højre back, Samara Ortiz, er ny spiller i Brøndby IF. Hun kommer til klubben fra Real Madrid, som blev nr. 2 i den spanske liga i den forgangne sæson.

Samara Ortiz har indtil nu kun spillet i klubber i Spanien, så det bliver første gang, at hun skal spille fodbold i udlandet, men hun glæder sig enormt meget til dette næste skridt i hendes karriere.

- Jeg er meget glad for at tage endnu et skridt i min professionelle fodboldkarriere og få international erfaring som spiller i den bedste klub i Danmark. Jeg er meget taknemmelig for muligheden, og jeg ser meget frem til at være med til at hjælpe klubben til at nå sine mål i den kommende sæson. Jeg glæder mig til at bidrage med mine kompetencer og erfaring, men også til at lære fra mine nye trænere og holdkammerater.

Og selvom hun ikke har spillet i udlandet før, så er Brøndby IF ikke en ukendt størrelse for den spanske back, der kun har hørt gode ting om klubben og om Danmark.

- Jeg har kun hørt gode ting om Brøndby IF, om København og Danmark i det hele taget. Mine svenske holdkammerater i Real Madrid har snakket meget positivt om niveauet i ligaen og måden, kvindefodbold er organiseret på i Danmark. Derudover har jeg altid været interesseret i Danmark, så det blev en klar prioritet for mig, så snart jeg hørte om muligheden for at komme til Brøndby IF.

Sportschef Seref Aras glæder sig over tilgangen af Samara, som har nogle forcer, der passer godt til spillestilen i Brøndby IF.

- Samara er en teknisk dygtig spiller med stor arbejdsradius. Hun spiller primært højre back, men kan også spille i venstre side. Samara kommer til fra et stærkt træningsmiljø i Madrid, hvor hun er vant til at spille i højt tempo med masser af boldbesiddelse. Det passer rigtig godt til vores spillestil. Derudover er hun modig og tænker meget offensivt, ligesom Samara i vores samtaler har udvist stor lyst til at blive en del af Brøndby IF, og vi er sikre på, hun vil falde godt til hos os.

Vi glæder os meget til at byde Samara Ortiz velkommen i Brøndby IF. Hun har første arbejdsdag i klubben mandag den 19. juli, hvor holdet møder ind efter sommerferien.