Administrerende direktør Ole Palmå og fodbolddirektør Carsten V. Jensen kommenterer på halvårsregnskabet

06.09.2023 20:17

Brøndby IF har netop offentliggjort resultatet for første halvår 2023 (1. januar 2023 til 30. juni 2023).

Resultatet før skat for årets seks første måneder er på -62,8 mio. kr. mod 19,7 mio. kr. i samme periode i 2022.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller her om resultatet:

- Vi har netop offentliggjort vores regnskab for det første halve år i den udvidede regnskabsperiode, som løber over en 18 måneders periode. Resultatet er indenfor ledelsens forventninger for første halvår. Resultatet er primært drevet af øgede investeringer i vores sportslige sektor.  

- I første halvår oplevede vi en fortsat stor stigning i antallet af tilskuere på Brøndby Stadion, og vi slog i 2022/2023-sæsonen rekord i antallet af tilskuere i gennemsnit på hjemmebane, da vi i snit havde 19.141 tilskuere på lægterne på Brøndby Stadion. Den store interesse bakkes samtidig op bag skærmen, hvor Brøndby IF endnu engang var det mest sete hold i Superligaen med hele 4.399.000 tv-seere i den forgangne sæson, hvilket er en stigning med ca. 10% ift. sæsonen 2021/2022, og hhv. 1.087.000 og 1.481.000 flere seere end nummer to og tre på listen.  

- På partnersiden oplever vi ligeledes en fortsat meget stor opbakning hele vejen rundt, og i foråret byggede vi videre på et årelangt samarbejde med Danske Spil, da Danske Spil og Oddset blev klubbens nye hovedpartner på både herre- og kvindesiden. Med hovedsponsoratet følger som altid rettighederne til pladsen på brystet af spillertrøjen, og her valgte Danske Spil, at Oddset ikke skal optræde på den attraktive reklameplads på fronten af trøjen. Markeringen med den tomme trøje er en naturlig forlængelse af det løbende arbejde Danske Spil og Brøndby IF gør for at sikre ansvarlig markedsføring. Som en del af aftalen, kan Brøndby IF og Oddset bruge den ledige plads på maven af trøjen til for eksempel at hylde det stærke fællesskab i klubben, og her i søndags var trøjen så netop prydet af vores CSR-partner, Red Barnet, for at skabe opmærksomhed om deres årlige landsindsamling, hvilket blev rigtig godt modtaget. 

- I første halvår 2023 fortsatte vi vores løbende investeringer i Brøndby Stadion, da den ikoniske Vilfort Lounge fik foretaget en gennemgribende modernisering. Nyt inventar, tæpper, farver og dekoration samt helt nyt AV-system med nye og større skærme samt lydanlæg har bidraget til, at Vilfort Loungen nu hører hjemme blandt de bedste lounger, man kan finde på et fodboldstadion i Europa. Kigger vi fremad mod efteråret, så vil vi fortsætte vores investeringer i stadionoplevelsen, da vi her i landskampspausen skifter de resterende højtalere på stadion, så vi får skiftet alle 57 højtalere på stadion og dermed løfter den samlede lydkvalitet væsentligt. Derudover får vi her i efteråret bygget en overdækning nede i Fanzonen, så flere dele af Fanzonen vil være overdækket i vinterhalvåret og dermed give flere fans bedre forhold i Fanzonen, når det regner og sner i vinterhalvåret.

- Efter vi opdaterede Vilfort Loungen i sommerpausen, så har vi brugt de sidste to uger på at skifte sæderne ude foran Vilfort Loungen, så der nu er helt nye sæder udenfor til vores mange partnere i Vilfort Loungen. Derudover har vi gang i en masse andre små og store projekter i klubben, blandt andet bliver de midlertidige sluser ved indgangene bygget om til permanente sluser, da vi kan se, at de har haft en positiv effekt på flowet ved indgangene, og vi forventer at de står klar allerede til næste hjemmekamp. Og sidst men ikke mindst, så har vi i selskabet øget vores investeringer i kvindeholdet ganske betragteligt de sidste seks måneder, og det vil vi også gøre her i efteråret, da vi har et stort strategisk ønske om at styrke vores kvinder. Så vi har gang i en masse spændende strategiske projekter i hele klubben, som lige nu kræver en række investeringer, som vi forventer vil bidrage til vores fortsatte vækst.

Fodbolddirektør Carsten V. Jensen fortæller her, hvordan man i den sportslige sektor har fortsat sine investeringer i spillertruppen og i Brøndby Masterclass.  

- I den sportslige sektor har vi i årets første seks måneder fortsat med at øge vores investeringer og ressourcer i at styrke vores sportslige setup, både i vores Superliga-trup såvel som i Brøndby Masterclass. I Superliga-truppen har vi i dag mulighed for strategisk at fastholde spillere som markedet finder attraktive, indtil vi finder at timingen er den rigtige. Det betyder, at vi i dag har en stærk og konkurrencedygtig Superliga-trup bestående af flere erfarne spillere blandet med unge talenter som står på spring, og samtidig investerer vi flere ressourcer end nogensinde før i Brøndby Masterclass. I dag er vi således oppe på 25 fuldtidsansatte og 8 deltidsansatte i Brøndby Masterclass, der er dedikeret til vores talenter på U15-, U17- og U19-mandskaberne.

- Ser man på en af vores tidligere Brøndby Masterclass-spillere, Jesper Lindstrøm, så har hans udvikling som en af Europas mest spændende unge spillere indtil videre sikret os indtægter svarende til to-tre Conference League-gruppespil. Så vi er fuldt ud bevidste om den værdi, vores egne talenter kan give os, både på den korte bane i vores egen Superliga-trup, men også på sigt, når de rejser ud i verden på eventyr efter at have præsteret for os. Derfor er Brøndby Masterclass selvfølgelig fortsat et meget vigtigt fundament i vores strategi som vi som sagt investerer massivt i.  

I januar 2023 solgte Brøndby IF midterforsvarerne Andreas Maxsø og Sigurd Rosted til hhv. Colorado Rapids og Toronto. Derudover sagde man farvel til Jens Martin Gammelby (HamKam, Norge) Peter Bjur (AGF), og Oskar Fallenius (Djurgårdens IF). Salget af målmand Mads Hermansen indgår ikke i dagens halvårsregnskab, da den handel blev gjort endelig i juli 2023, dvs. udenfor regnskabsperioden.

Den norske midtbanespiller Håkon Evjen skiftede i januars transfervindue til Brøndby IF fra AZ Alkmaar, ligesom den danske forsvarsspiller Rasmus Lauritsen også skiftede til Brøndby IF fra Dinamo Zagreb.

Tilgangene af Håkon Evjen og Rasmus Lauritsen følger i sporet af tilgangene i transfervinduet sommeren 2022 af Daniel Wass, Nicolai Vallys, Sebastian Sebulonsen og Ohi Omoijuanfo og er i tråd med selskabets langsigtede strategi om at styrke den sportslige sektor og spille med i toppen af Superligaen og deltage i europæisk gruppespil.