Ole Palmå: Fastholdt vores fokus

19.05.2022 07:31

Brøndby IF har netop offentliggjort kvartalsmeddelelse. Her fremgår det, at selskabets omsætning udviklede sig som planlagt i 1. kvartal 2022, hvor blandt andet gentegning og nytegning af partneraftaler var på niveau med det forventede, ligesom man realiserede væsentlige transferindtægter i januars transfervindue med blandt andet salgene af Morten Frendrup og Mikael Uhre.

Administrerende direktør Ole Palmå forklarer.

- Efter vores historisk gode regnskab sidste år med et resultat før skat på 83,4 mio. kr., som kom i hus på baggrund af et mesterskab og Europa League-gruppespil, så har vi fastholdt vores fokus på at skabe en forretning, som hviler i sig selv og er økonomisk bæredygtig. På den baggrund er vi tilfredse med at selskabets udvikling i 1. kvartal følger vores forventninger, og vi oplever på tværs af vores forretning en stor opbakning fra fans og partnere.

- Som alle andre i samfundet oplever vi dog også at udfordringerne i den globale forsyningskæde påvirker os. Vores leverandører har således i perioder haft svært ved at følge med den store efterspørgsel, vi har fra fans, der ønsker at købe vores merchandise. Derudover har den stigende inflation i 1. kvartal også påvirket vores samlede energiomkostninger, da energipriserne er steget markant. Vi fastholder dog forventningerne til årets resultat i niveauet -15 mio. kr. til 15 mio. kr.

I den sportslige sektor ser fodbolddirektør Carsten V. Jensen frem til en spændende kamp på søndag, hvor jagten på en europæisk plads går ind i sin afgørende fase.

- Vi har en klar målsætning om at spille i Europa, og den jagter vi lige til det sidste. I januar sagde vi farvel til nogle markante spillere, ligesom vi hentede nye spændende spillere til truppen. Samlet set gav det os væsentlige transferindtægter og dermed et stærkt økonomisk afsæt for året. Vi har i foråret oplevet nogle usædvanlige resultatmæssige udsving, hvor vi samlet set ikke har fået point som fortjent. Heldigvis har fællesskabet på tværs i klubben igen vist sig stærkt og bragt os tilbage på sporet i 3F Superligaen.  

- Nu har vi en rigtig spændende kamp på søndag mod bronzevinderne fra Silkeborg, hvor vi skal fortsætte fremgangen fra de seneste uger. Det er selvsagt en vigtig kamp for os alle, og vi håber selvfølgelig på et proppet, gult stadion, som kan bakke vores drenge op i jagten på en europæisk plads.

Kvartalsmeddelelsen i sin helhed kan læses her.