Longread med Rasmus Lauritsen om træningslejren i Østrig

08.07.2024 19:00

Natten til mandag ankom truppen til hotellet i den østrigske by Kössen, hvor sommerens træningslejr finder sted, og i formiddags havde truppen så første træning på græstæppet omgivet af et flot bjerglandskab.

Vi har taget en længere snak med Rasmus Lauritsen om hans forventinger til træningslejren, den første træning på græs og en stor sult på en ny sæson.

- Det er dejligt at være kommet herned, men det er altid sådan, at man lige skal falde til. Vi kom jo sent i går aftes, så den første dag skal man lige i gang, og det kom vi jo også. Så det bliver godt herfra, og man må sige, at det er smukke omgivelser, og det er godt at være sammen som hold, så det bliver godt, fortæller Lauritsen og uddyber om faciliteterne:

- Jeg synes, det er fedt sted, vi er kommet til. Jeg har aldrig været i Østrig før, men jeg har været i Schweiz en enkelt gang, hvor det på nogle måder godt kan ligne hinanden med de her flotte klippeformationer og det bakkede landskab. Men det er jo fantastisk med en så anderledes natur, end vi er vant til derhjemme, og det er også noget, jeg sætter meget pris på, fortæller forsvarsspilleren, som også så frem til at få rystet gårsdagens rejse ud af kroppen.

- Det var super dejligt at komme på græs igen i formiddags. Vi havde jo heldigvis også været lidt på græs derhjemme, så det er jo ikke helt ligesom om vinteren, hvor man går fra bidende kulde til græs. Men selvfølgelig var det dejligt at komme i gang og lige få rejsen ud af benene, men nu bliver det mere intenst her fra, så det bliver også fint.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Spændende træningskampe i vente
Foruden masser af træning venter der også tre testkampe mod henholdsvis Sparta Prag, Royal Antwerp og Dynamo Kyiv, som alle kan streames på Brøndby TV.

Forsvarsspilleren ser frem til at møde tre dygtige modstandere og fortæller, at det fra nu af handler om at bygge på for truppen.

- Det er jo fedt at møde nogle interessante hold, for man vil jo altid gerne blive målt mod de bedste, selvom det stadig er træningskampe. Men det er selvfølgelig fedt, at vi skal møde så gode hold hernede, så det ser jeg virkelig frem til.

- Man kan også sige, at de første par uger derhjemme handler om at få bygget formen op stille og roligt igen. Og nu er vi kommet til et punkt, hvor vi kan begynde at arbejde lidt mere med det taktiske, tekniske og fodboldspillet, som jo er det, som det handler om. Nu har vi basen på plads og får nogle gode træningskampe og er meget sammen som hold - også uden for banen.

Var tæt på at pakke fiskestang
Udover en masse træning og kampe har spillerne også en del fritid og samvær på hotellet, og for Lauritsen er det også vigtigt med et lille afbræk fra fodbolden, så man også kan lave andre forskellige aktiviteter.

- Det er selvfølgelig dejligt at være samlet afsted her på træningslejr, og at vi får så meget tid sammen med hinanden. Nu kom vi jo hinanden meget ved op til sæsonafslutningen, hvor det selvfølgelig var hårdt for os alle. Men nu har vi været lidt væk på ferier hver især, så nu er det også godt, at vi samles for alvor igen og ser fremad, også som hold - så vi også kan lave nogle sjove ting sammen udenfor banen og hygge os, for det skal der også være plads til, fortæller han og tilføjer:

- Jeg var jo faktisk lige ved at pakke min fiskestang, for jeg havde set, at der var nogle søer omkring hotellet, men jeg kunne selvfølgelig ikke lige have en fiskestang med i kufferten, fortæller forsvarsspilleren med en grin.

Der er selvfølgelig en masse træning og intensitet på en træningslejr, men vi har også meget tid udenfor fodbolden, så jeg kunne egentlig godt tænke mig at fiske lidt. Men det ser ud som om, at der er mange aktiviteter her omkring på hotellet, så det er også godt for os spillere at få koblet lidt af.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Stor sult på en ny sæson
Selvom afslutningen på sidste sæson sad hårdt på truppen i de efterfølgende uger, så mærker Lauritsen selv en stor sult efter mere og på at give tilbage til fansene for den flotte opbakning, som spillerne modtog gennem hele den forgangne sæson

- Man kan sige, at jeg tror, at vi er mere sultne end nogensinde før. Sådan har jeg det i hvert fald selv efter sæsonafslutningen. Det er jo klart, at den første uge efter det, der skete, den var deprimerende, og så har man jo prøvet at lægge det lidt fra sig. Men nu er vi videre, og jeg tror virkelig på, at vi kommer stærkere tilbage end nogensinde, for sulten er helt enorm. Når noget har været så tæt på, og det kunne havde været så magisk, så vil man for alt i verden gerne gå hele vejen den næste gang, man står i samme situation. 

- Så der er en sult, men også en tro på tingene, for det var jo så små marginaler, der gjorde, at vi ikke stod med trofæet i sidste ende. Så vi har generelt en meget stor tro på os selv, men det handler også om det med at give tilbage til alle de fans, som har støttet os gennem hele sæsonen, og alle dem som var der på den sidste dag, hvor vi stod med det i egne hænder. Den opbakning, vi har mødt fra vores fans undervejs, og også efter det der skete i slutningen af sæsonen, den giver bare os alle en endnu større lyst til give fansene og alle i og omkring klubben noget igen.

Du kan se et galleri fra den første træning i Østrig her.