Tidligere Brøndby-spillere - hvor er de nu? Del 2

28.06.2022 09:56

Tænker du nogensinde over, hvor din gamle favoritspiller blev af, eller hvor lejespilleren nu tilbringer sin fodboldkarriere? 

I en artikelserie af fem kan du blive klogere på, hvor tidligere Brøndby-spillere har fortsat karrieren. Vi kommer vidt omkring fra Aserbajdsjan til Jamaica og fra Amager til Helsingør. Hvad end spillerne blot har et par Superliga-kampe eller spillede sig helt ind i blågule hjerter, så finder du dem her. 

Denne artikel er anden del, se første del af spillere her.

Andrew Hjulsager
27-årige Hjulsager fik sit gennembrud i Brøndby-trøjen i 2016, og i vinteren 2017 blev han solgt til spanske Celta Vigo. Her blev det knapt med spilletid, og midtbanemanden tog til Belgien. Her er det blevet til stor succes hos først KV Oostende, og nu hos storklubben KAA Gent.  

Ariel Nunez
Paraguayanske Jose Ariel Nunez kom til Brøndby IF i 2014. På Vestegnen spillede angriberen 27 Superliga-kampe med ni scoringer til følge. I 2015 spillede han sin sidste kamp for klubben, hvorefter han fik skiftede hjem. Siden er det blevet til ophold i både argentinsk og boliviansk fodbold, mens han nu atter er hjemme i Paraguay hos Guaraní i den bedste række.

Besar Halimi
Den lille, vævre offensivspiller fra Kosovo kom til Brøndby IF på en lejeaftale, der blev vekslet til en permanent kontrakt. Halimi fik 63 kampe på Vestegnen, der bød på 12 mål og ti oplæg, før turen gik 'hjem' til Tyskland, hvor han er født og opvokset, for at tørne ud for SV Sandhausen. Senest har han været på kontrakt i lettiske Riga, men har siden marts 2022 ledt efter en ny klub.

Christian Enemark
Forsvarsspilleren blev hentet til Vestegnen fra HB Køge i 2015, hvorefter han tilbragte flere år i Brøndby Masterclass. I 16/17-sæsonen fik han sin debut i mesterskabsspilet, hvor han spillede 90 minutter på højrebacken ude mod SønderjyskeE. Siden gik turen til Næstved, videre til AB og tilbage til Næstved igen. Denne sæson har Enemark været med til at føre holdet tilbage til den danske 1. division.

Daniel Norouzi
Den nu 30-årige Norouzi tilbragte sin ungdomstid i Brøndby IF og brød igennem på førsteholdet i 2012. Vejle BK hentede backen på en fri transfer i 2014, hvor han tilbragte to år. Siden prøvede han sig af i iranske Sepahan, men skiftede hurtigt tilbage til Danmark. I seneste sæson blev det til to mål og oplæg i 31 kampe for FC Helsingør.

David Boysen
Den hurtige kantspiller spillede et halvt år i Brøndby IF, før han blev solgt videre til hollandske Roda. Siden er der blevet tilføjet et par klubber til fodbold-CV’et, heriblandt Lyngby BK, Beitar Jerusalem, Elfsborg, Helsingborg, Ness Ziona og Hapoel Galil. Siden 2020 er karrieren brugt i 1. Division hos henholdsvis FC Helsingør og Fremad Amager, hvor han i seneste sæson fik 32 kampe.

Jens Stryger Larsen
Stryger, der spillede en stor rolle i klubben fra 2009 til 2013, forlod Vestegnen til fordel for FC Nordsjælland. Her spillede han i et år, før turen gik til østrigske Austria Wien. Siden 2017 har han været i italienske Udinese, hvor det er blevet til 152 kampe. Landsholdsspillerens kontrakt udløber denne sommer, hvilket medvirkede til, at han var udeladt af Udinese-truppen fra november 2021.

Kristian Andersen
Midtbanespilleren tog turen op gennem ungdomsafdelingen i Brøndby IF og fik fem Superliga-kampe. Herefter rykkede Andersen sydpå til HB Køge, hvor han spillede 127 kampe, lavede 11 mål og lagde op til 28 kasser. Efter nogle stærke år i Køge brugte han tre år i svenske Brage, hvor der også var godt med spilletid. Efter ophold i Finland og Færøerne er han nu på vej hjem til Danmark for at spille i Hillerød.

Lasse Vigen
Det blev til fire flotte år på Vestegnen for nu 27-årige Vigen. I sin Superliga-debut på Brøndby Stadion åbnede han målkontoen med tre styks mod Lyngby BK, mens han i sin sidste kamp scorede til 1-0 i guldkampen mod FC Nordsjælland i sommeren 2021. I belgiske SV Zulte Waregem, som han skiftede til på en fri transfer, blev det i den seneste sæson til 22 kampe.

Lukas Hradecky
Finnen var en sikker sidste skanse i Brøndby-målet, og han nød stor succes i sine to år i klubben. I 2015 sikrede han sig et velfortjent skifte til tyske Eintracht Frankfurt, hvor han vogtede i tre år. I 2018 skiftede han på en fri transfer til Bayer Leverkusen, hvor han i denne sæson stod 32 kampe og holdt otte clean sheets.

Magnus Eriksson
Svenske Eriksson brugte et enkelt år på Vestegnen, før turen gik hjem til Sverige og Djurgården. Efter to stærke år, var der igen bud fra udlandet, hvor MLS-klubben San Jose Earthquakes stod klar med en kontrakt. I to og et halvt år spillede han med stor succes i den amerikanske liga, før han i sommeren 2020 atter skiftede hjem til Djurgården.

Oke Akpoveta
Akpoveta blev hentet til klubben fra nigerianske Warri Wolves FC i 2011. Frem til januar 2014 spillede angriberen 20 Superliga-kampe. Herefter har han været vidt omkring, og blandt andet spillet i Lyngby BK og Brønshøj BK samt i Finland, Sverige, Saudi-Arabien og ad to omgange i Aserbajdsjan. Nu er den 30-årige angriber på kontrakt i svenske Höganäs BK.

Patrick Da Silva
Efter venstrebackens kontrakt med Brøndby IF udløb i 2016, har han været forbi FC Nordsjælland, FC Roskilde, Lyngby BK og Tårnby FF. I januar 2022 skiftede han til færøske KÍ Klaksvik, hvor det er blevet til spilletid i 11 kampe det seneste halve år. Holdet har blot lukket ét mål ind i de 11 kampe, og det har resulteret i ti sejre og en uafgjort.

Rudolph Austin
Den stærke midtbanemand brugte to år på Vestegnen, før turen gik vest på til Esbjerg fB, der hentede ham på en fri transfer. Her spillede han fire sæsoner, hvorefter hjemlandet, Jamaica, kaldte på ham. I Portmore United har Austin i denne sæson spillet to kampe i den bedste jamaicanske række, for klubben han også startede sin fodboldkarriere i. 

Uffe Bech
Offensivspilleren brugte det halve af 2018 i Brøndby-trøjen, hvor han scorede to mål i otte kampe. Lejeaftalen fra Hannover 96 blev ikke vekslet til en permanent, og derfor gik turen tilbage til Tyskland. Herefter skrev han under på en tre-årig kontrakt med græske Panathinaikos, hvor det blot er blevet til 16 kampe. Uffe Bechs kontrakt med grækerne udløber denne sommer.