Tidligere Brøndby-spillere - hvor er de nu? Del 1

14.06.2022 07:17

Tænker du nogensinde over, hvor din gamle favoritspiller blev af, eller hvor lejespilleren nu tilbringer sin fodboldkarriere? 

I en artikelserie af fem kan du blive klogere på, hvor tidligere Brøndby-spillere har fortsat karrieren. Vi kommer vidt omkring fra Norge til Thailand og Næstved til Hvidovre. Hvad end spillerne blot har et par Superliga-kampe eller spillede sig helt ind i blågule hjerter, så finder du de første 15 her. 

Alexander Farnerud
Svenske Farnerud tilbragte to hele og en halv sæson i Brøndby-trøjen, før turen gik til Young Boys og siden til italienske Torino, hvor han havde tre spillemæssigt fine år. Den 38-årige offensivspiller er i sin karrieres efterår, og tilbringer nu tiden i schweiziske FC Chiasso, der spiller i den tredjebedste række.

Anton Skipper
Skipper skiftede i januar 2022 til norske Sarpsborg 08, hvor det er blevet til syv kampe ud af ni mulige i denne sæsons Eliteserien. Holdet indtager en plads som nummer syv i rækken. Den danske forsvarsspiller har kontrakt med nordmændene frem til december 2024.  

Benjamin Bellot
Reservemålmanden brugte to år i Brøndby IF. Han fik seks kampe på Vestegnen, og i målmandens første og eneste Superliga-kamp fik han tildelt et rødt kort. Tyskeren spiller nu i hjemlandet, nærmere bestemt i Regionalliga Nordost, der er en del af den fjerdebedste række.

Christian Greko Jacobsen
'Greko' spillede 44 kampe i den gule trøje efter at være kommet til klubben FC Roskilde. I Brøndby IF blev det til otte mål og to oplæg fra den høje kantspiller. Siden er det blevet til ophold i SønderjyskE og Lyngby BK, og spilleren er nu oppe på 129 Superliga-kampe. Han har netop skrevet kontrakt med Hvidovre IF efter sit kontraktudløb i Lyngby.

Daniel Wass
Landsholdsaktuelle Wass, der tog turen fra ungdomsakademiet til seniortruppen på Vestegnen, skiftede Brøndby ud med SL Benfica i 2011. Siden rundede han franske Évian, før han kom til Spanien med stor succes. Først hos Celta Vigo, dernæst hos Valencia og nu hos Atlético Madrid, hvor den alsidige spiller er på kontrakt frem til sommeren 2023.

Elbasan Rashani
'Elba' spillede i Brøndby IF i halvandet år. I sine 36 kampe var han involveret i 11 mål, heraf syv scoringer og fire oplæg. Efter tiden på Vestegnen skiftede han tilbage til Norge. Først til Rosenborg BK og siden til Odds BK, hvor han også blev hentet til Danmark fra. Nu spiller han i den franske Ligue 1 i Clermont Foot. Klubben endte akkurat over nedrykningsstregen som nummer 17 - godt hjulpet på vej af Elbas otte sæsonscoringer.

Frederik Holst
I sommeren 2017 sagde vi farvel til en rigtig Brøndby-dreng, da Frederik Holst skiftede til Sparta Rotterdam på en fri transfer. Efter et år i Holland skiftede den alsidige spiller til svenske Elfsborg, hvor han spillede mere end 100 kampe. I februar fik Holst ophævet sin kontrakt med klubben, hvorefter han fik en kontrakt i norske Lillestrøm.

Grekor Sikosek
Den 28-årige venstreback spillede 16 kampe i den gule trøje, før turen gik tilbage til hjemlandet, Slovenien. Her skiftede han først til NK Domzale, hvorefter storklubben NK Maribor var klar med en kontrakt. I denne sæson spillede Sikosek 33 kampe for holdet, der vandt det slovenske mesterskab.

Holmbert Fridjonsson
Fridjonsson scorede et enkelt mål i Superligaen og et i pokalen, da han brugte en sæson på Vestegnen på leje fra Celtic. Herefter var han hjemme og vende på Island, før karrieren igen tog fart med et skifte til italienske Brescia. Nu er han på kontrakt i tyske Holstein Kiel, men er udlejet til Lillestrøm i hele 2022 – hvor han spiller sammen med Frederik Holst.

Michael Falkesgaard
Manden bag klubbens vigtige clean sheet i Horsens, Michael Falkesgaard, forlod Brøndby IF til fordel for OB i 2015. Her tilbragte han to år, før han tog et halvt år i FC Midtjylland. I januar 2018 skiftede han til thailandske True Bangkok United, hvor han har stået med stor succes. I 117 kampe har dansk-filippineren holdt buret rent 36 gange.

Paulus Arajuuri
Den finske kriger kom til Vestegnen på en fri transfer fra Polen. Han tilbragte to og et halvt år i Brøndby-forsvaret, før turen gik videre til Cypern, hvor han har spillet i Pafos FC og Anorthosis. Denne sæson blev Anorthosis nummer fire i den bedste cypriotiske række, ligesom de også spillede Conference League. Her spillede Arajuuri med i holdets seks kampe i Gruppe B, hvor de endte som nummer tre.

Simon Makienok
I sommeren 2014 solgte vi målmageren, 'Makienok', til italienske Palermo. Siden har den stærke angriber været forbi Charlton Athletic, Preston North End, FC Utrecht, Dynamo Dresden og senest i kultklubben FC St. Pauli. Trods det i denne sæson er blevet til 27 kampe og seks mål i 2. Bundesliga får han ikke forlænget sin kontrakt, og skal dermed finde en ny klub denne sommer.

Seok-Yeong Yun
Den sydkoreanske venstreback fik en enkelt kamp i oktober 2016, da vi mødte BK Frem i pokalturneringen. Den kamp blev vundet med 2-1, og Yun kan altså blære sig med 100% sejrsrate i den gule trøje. Han tog fra Danmark til Japan på en fri transfer, og har siden spillet i japanske og sydkoreanske klubber. I denne sæson har han spillet ti kampe for Gangwon FC i den sydkoreanske K League.

Viktor Anker
Målmanden brugte fire år i Brøndby IF, hvor han var en sikker sidste skanse på diverse ungdomshold. Siden har han været omkring på Sjælland hos FC Helsingør, Hvidovre og nu i Næstved. Viktor Anker oplyste i sommeren 2021 om, at han var blevet ramt af kræft og dermed måtte tage en pause fra fodbolden. I december 2021 kunne han heldigvis melde sig kræftfri. Vi ønsker Viktor et stort held og lykke med fodboldkarrieren, som han nu ønsker at fortsætte efter sit sygdomsforløb.

Zsolt Kalmar
Ungarske Kalmar tilbragte en halvsæson på Vestegnen 2017, da han var udlejet fra RB Leipzig. I Brøndby IF fik han godt med spilletid og bød ind med to mål og to oplæg. Han tog tilbage til Tyskland og gennembruddet udeblev. Siden sommeren 2018 har midtbanespilleren spillet i slovakakiske Dunajska Streda.