Frendrup: Underdog-rolle giver motivation

16.08.2021 12:37

Morten Frendrup og resten af truppen kan ikke vente med at træde ind på Red Bull Arena, når det i morgen aften gælder det første af to kvalifikationsopgør til Champions League mod FC Red Bull Salzburg.

Kampen sparkes i gang kl. 21:00 og skal være med til at afgøre, om efteråret vil byde på gruppespil i Champions League eller Europa League.

- Som fodboldspiller drømmer man om at spille europæisk, fordi man har set de helt store stjerner på den helt store scene, siden man var helt lille. Nu glæder vi os til, at vi selv får en chance for at være med på den store scene.

Den østrigske klub har vundet det nationale mesterskab de seneste otte år i træk og nåede semifinalen i Europa League i 2017-18, men trods den hårde modstand tror Frendrup på avancement til Europas største klubturnering.

- Jeg tror, at alle ser os som underdogs, men det har jeg det egentlig helt fint med. Det giver en masse motivation til at slå dem, og det tror jeg, at vi kan. Det er selvfølgelig en god mavefornemmelse at være sikret et europæisk gruppespil. Men vi vil også være med, hvor de helt store hold er. Det er jo Champions League, og der skal vi jo slå Salzburg. Vi tror på det.

Og uanset om det fra september vil hedde Champions League eller Europa League, ser Frendrup frem til at suge en masse international erfaring til sig mod nogle af verdens bedste fodboldspillere, både på og væk fra Brøndby Stadion.

- Det bliver en vanvittig oplevelse. Jeg glæder mig helt vildt til at stå på Brøndby Stadion og spille europæisk fodbold. Jeg forventer helt klart at sidde tilbage med en masse fede oplevelser, især herude på Brøndby Stadion foran vores fantastiske fans. Jeg tror, at det bliver helt vildt.

- Jeg ser også frem til at komme ud at spille nogle store steder på store stadions mod rigtig gode klubber. Jeg tror også, at det kan give en masse erfaring, og hvis vi også kan få vores fans med på udebane, så tror jeg, at vi kan skabe noget magisk sammen.

Returkampen mod FC Red Bull Salzburg spilles på næste onsdag 25. august kl. 21:00. Lodtrækningen til gruppespillet i henholdsvis Champions League og Europa League vil blive afholdt torsdag 26. august og fredag 27. august.