Masterclass-tilbageblik: Stærkt sammenhold på U14

20.12.2019 13:00

Alle Masterclass-mandskaberne er gået på velfortjent juleferie, og i de kommende dage, vil vi, sammen med alle årgangenes trænere, kigge tilbage på efteråssæsonen og selvfølgelig frem mod de nye udfordringer, der venter i det nye år.

Tidligere på ugen tog vi en snak med U13-cheftræneren Azad Corlu, og i dag er det Morten Corlin og hans U14-mandsskab, vi sætter fokus på.

U14-drengene vandt ligeledes guld i deres række, og de var kun én kamp fra at slutte efteråret af som ubesejrede. Cheftræner Morten Corlin er meget glad for holdets situation, men der har også været enkelte udfordringer undervejs i efteråret.

- Vi havde en fasttømret gruppe, men også en gruppe, som var hårde ved hinanden. En gruppe, som stillede store krav til hinanden. Også udenfor banen og det skabte nogle lidt uheldige tendenser, som vi skulle have styr på, så trivslen kunne komme på plads og alle havde muligheden for at ’shine’. Det er lykkedes rigtig godt, og vi har en rigtig god og homogen gruppe nu. Resultaterne fortæller sin egen historie, men udenfor banen er de også blevet rigtig glade for hinanden.

- Efteråret er det halve år, hvor vi minutmæssigt har haft flest spillere fra denne årgang oppe og spille med årgangen ældre. Og de har kunne klare sig og har fået ekstra udfordringer. Så på den måde er det gået fremragende, hvis det er et parameter, vi måler på. Så har vi været i udlandet for at spille, og det er altid en fin måde at finde ud af, hvor langt vi er, og det har været et af de år, hvor jeg har følt, at vi har kunne spille mest med. Førhen har vi forsvaret meget og håbet på et resultat, men i år har vi kunne dominere kampene. Så højere niveau i gruppen, de er nået længere end de forrige U14-årgange, og de har fået mere tid på de ældre årgange. Så udvikling er gået rigtig godt og bedre, end vi har set før.

Drenge i den alder rammer puberteten på forskellige tidspunkter, og det kan både give komplikationer og muligheder for spillernes udvikling. Det er noget, som hele tiden sidder i baghovedet på Morten Corlin.

- Det er en evig udfordring på U14, at de er så fysiologisk forskellige. Man skal være skarp som træner, når man udfordrer spillerne. Når de skal hoppe over en hæk for eksempel, så skal det jo ikke være de samme for ham, der er 1,40 meter høj, og ham der er 1,90. Sådan er det jo også rent kognitivt, hvor hurtigt de har flyttet sig, hvor kloge de er blevet på fodboldspillet. Der skal jeg jo ikke give den samme udfordring til ham, der er klar til at spille med U15, og ham, der måske er 11-12 år indvendig, og som ikke er vokset endnu. På den måde skal de hele tiden have forskellige udfordringer, og sådan er det hvert år.

Cheftræneren ser frem mod foråret med optimisme, og specielt det sociale i holdet er noget, som Morten Corlin rigtig gerne vil arbejde videre med og styrke endnu mere.

- Vi har en ret solid plan, som vi holder os til, og som bliver lagt for alle holdene i Masterclass. Så vi skal ikke gøre noget specielt anderledes. Hvis jeg skal nævne et ekstra fokus, så er det videreudviklingen af det sociale. Det er en kæmpe styrke i et fodboldhold, hvis de socialt fungerer godt sammen. De er gode til at stå sammen og arbejde hårdt for at komme tilbage, når de kommer bagud, og det giver et godt billede af denne gruppe. Det vil vi gerne arbejde videre med, for vi ved, at der kommer udfordringer. Så er der nogle taktiske ting – jeg kunne godt tænke mig, at vi var endnu skarpere med bolden, så vi kan dominere kampene noget mere.

I næste uge sætter vi fokus på cheftræner Sune Jensen og hans U15-årgang.