18. DECEMBER 2019 kl. 15:15
Masterclass-tilbageblik: U13 med guld om halsen
Efterårssæsonen er slut for alle Masterclass-mandskabernes vedkommende, og i de kommende dage kigger vi tilbage på de halve år sammen med trænerne og på den nye sæson, der venter i det nye år.
Første årgang i rækken er cheftræner Azad Corlus U13-mandskab, der må siges at have haft en forrygende efterårssæson, der udløste guldmedaljer til den unge årgang i Liga 1.

- Jeg synes, det har været et interessant halvt år. De her drenge har ikke været vant til at være de bedste i størstedelen af deres kampe, så de har altid skulle kæmpe for det, hvilket nødvendigvis ikke er en dårlig ting. Vi har prøvet at skabe lidt mere stabilitet og hæve bundniveauet lidt, så selvom man møder en, der måske er bedre, så kan man stadig godt arbejde sammen og få den bedste præstation ud af det.

- Så det har været vores fokus fra dag ét, og det starter jo med fællesskabet. Vi skal gøre tingene sammen og gøre hinanden gode. Vi har også fået en mentaltræner ind for at arbejde med mod, og jeg vil virkelige rosel drengene for at tage det til sig, og det tror jeg også har haft indflydelse på vores resultater, fortæller U14-cheftræneren.

For Azad Corlu har fælleskabet nemlig været en stor del af hans måde at træne og spille på.

- Jeg synes, vi er på rette vej, og det ser positivt ud, hvis de har samme villig, mod og lyst i de næste par år. Vi har prøvet at få fællesskabet under huden på dem, for det skal de have. Alle har jo forskellige personligheder, så det er ikke alle, der tager det lige godt til sig, men de skal i hvert fald vide, at det er en vigtig del af vores måde at være på.

- Det er tydeligt, at vi skiller os ud fra de andre klubber på det punkt. Alle de frivillige, fans osv., men det kan også være i vores spillestil, som når vi presser - så skal vi gøre det sammen, eller når vi har bolden, så skal vi hjælpe boldholderen.

Nu ser Azad Corlu frem til nye udfordringer i foråret, hvor banen og truppen bliver lidt større. Og så er det at være forsvarende mestre en udfordring i sig selv.

- Det, der er det specielle ved U13, er, at til foråret spiller vi kun 11-mands. Efterårssæsonen var en blanding med 8-mands, så drengene skal lige have en fornemmelse for afstanden igen. Det er nogle små drenge, jeg har, og nu skal de til at løbe dobbelt så langt. Det har vi stor fokus på i den første måneds tid. Og så skal vi jo ud og spille en masse stævner, en masse gode kampe og forhåbentlig videreudvikle de her drenge. Så må vi se hvad det bliver til rent resultatmæssigt. Vi har jo sat os selv i en position, hvor de andre jagter os, fordi vi vandt turneringen. Jeg er lidt spændt på at se, om drengene kan klare det pres – det skal man kunne, når man spiller i Brøndby IF, lyder det fra Azad Corlu.

Næste træner i rækken er Morten Corlin, som vil fortælle om hans U14-mandskab på fredag.