Fem foreløbige sæsonrekorder: Brøndby-boost til udebanerne

01.11.2016 14:50

På søndag den 6. november kl. 16:00 spiller Brøndby IF denne sæsons syvende udebanekamp, når Viborg FF byder velkommen. Det betyder, at en skare af Brøndby-fans ligeledes drager på tur.

De blågule fans har nemlig været med til at sætte foreløbig sæsonrekord på fem ud af de seks udebaner, Brøndby IF har besøgt i denne sæson. Det var tilfældet i Silkeborg, Aarhus, Aalborg, Lyngby og Farum.

Med 7.073 tilskuere på lægterne i Lyngby og 5.426 tilskuere i Farum blev der med afstand sat foreløbig sæsonrekord, da Brøndby IF lagde vejen forbi. Samme billede tegner sig, når udebanen er med adresse i Jylland, hvor Nordjyske Arena i Aalborg eksempelvis havde besøg af 11.727 gæster til kampen mod Brøndby IF i midten af september – over 4.000 mere end den næstmest besøgte kamp i sæsonen hidtil.

- Vi har 250.000 erklærede fans, og 57 % af dem er bosiddende i Jylland. Når vi for eksempel spiller kamp i Jylland, så er det mange af disse jyske Brøndby-fans, vi ser støtte holdet i vores udebaneafsnit. Samtidig tager mange af vores herboende fans på tværs af landet for at bakke op om vores klub, og det er et udtryk for et enormt dedikationsniveau. De to grupper af Brøndby-fans får et fællesskab op at stå på tværs af landsdele, og det er en væsentlig ting for os, da vores grundlæggende værdi er fællesskab, fortæller Brøndby IF's sportsdirektør, Troels Bech.

- Den enormt flotte opbakning betyder rigtig meget for os som klub, og jeg ved fra spillerne, at det har en stor betydning for dem at føle, at de har en hjemmebane rundt i hele landet. På søndag skal vi en tur til Viborg, som har et godt stadion med rigtig gode faciliteter. Viborg har altid formået at tage godt imod os og vores fans, og stemningen på tribunerne plejer at være i top. Netop på grund af Viborgs gode værtskab, så er udebanekampen i Viborg en af de kampe, vi altid ser frem til.

I denne sæson er den hidtil mest besøgte kamp på Energi Viborg Arena lokalopgøret mod FC Midtjylland, hvor 6.043 overværede 0-0-kampen. I sidste sæson blev tilskuerrekorden i Viborg sat mod Brøndby IF, hvor 7.747 fandt vej til stadion.

Du kan købe dine billetter til søndagens opgør mod Viborg FF her.

De fem Brøndby-udekampe med foreløbig sæsonrekord

Flest tilskuere Næstflest tilskuere
Kamp Tilskuere Kamp Tilskuere
Silkeborg IF vs. Brøndby IF 4.902 Silkeborg IF vs. AGF 4.164
AGF vs. Brøndby IF 13.658 AGF vs. Randers FC 13.047
AaB vs. Brøndby IF 11.727 AaB vs. OB 7.227
Lyngby BK vs. Brøndby IF 7.073 Lyngby BK vs. AaB 2.648
FCN vs. Brøndby IF 5.426 FCN vs. SønderjyskE 2.887

Kilde: danskfodbold.com

Foto: Getty Images