Jan Bech: Mit økonomiske engagement er uforandret

29.03.2016 10:42

Bestyrelsesformand Jan Bech Andersen kan i dag meddele, at han trods fuld opbakning fra bestyrelsen har valgt ikke at genopstille til bestyrelsen på generalforsamlingen, som finder sted den 13. april kl. 16:00 på Brøndby Stadion.

Den afgående bestyrelsesformand forklarer:
 
- Efter grundige overvejelser har jeg valgt ikke at genopstille som bestyrelsesformand for Brøndby IF. Det har været et absolut privilegie, en ære, at være bestyrelsesformand for, hvad der i mine øjne er den mest unikke og fascinerende fodboldklub i Danmark. Jeg har altid sagt, at jeg abonnerer 100 % på, at ingen er større end klubben. Fokus skal altid skal være på klubben og ikke et enkelt individ. Grundet det store mediefokus, der har været på min person de seneste uger, har jeg vurderet, at det er bedst for klubben, at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen. Jeg har alle dage haft ét ønske, og det er, at Brøndby IF forsætter den genrejsning, vi er igennem i disse år, og at vi fortsætter med at udvise den tålmodighed, vedholdenhed og fællesskab, det kræver. Jeg ønsker, at al fokus skal være på det store arbejde, der ydes af medarbejdere og frivillige hver dag, og på hvad der sker på grønsværen, hvor klubben lige nu har et spændende forår foran sig, hvor der spilles med om medaljer i Alka Superligaen og er blot to kampe fra en pokalfinale. 
 
- Jeg ønsker at gøre det krystalklart, at mit store, økonomiske engagement i klubben som investor og medejer er fuldstændig uforandret, til trods for at jeg ikke genopstiller til bestyrelsen. Jeg har altid sagt, at det ikke er vigtigt for mig at være formand, og ingen må være i tvivl om, at klubbens ve og vel er det vigtigste for mig. Jeg ønsker et bæredygtigt Brøndby IF, både sportsligt og kommercielt. Et Brøndby IF, hvor vi spiller med i toppen af dansk fodbold, hvor talenterne står på spring, og hvor økonomien er i balance uanset spillet på banen. Jeg har også altid sagt, at jeg vil være i Brøndby IF lige så lang tid, det kræver - om det så er 10, 20 eller 30 år. Min beslutning om ikke at genopstille til bestyrelsen ændrer intet herpå. Vi har alle ét mål, hvad enten vi er fans, aktionærer, bestyrelsesmedlemmer, sponsorer, frivillige eller medarbejdere. At skabe et bæredygtigt Brøndby IF, der er i balance med sig selv, og indtil da står jeg, som tidligere kommunikeret, økonomisk skulder ved skulder med klubben.
 
- Som såvel en aktionær, der gerne vil se sin investering vokse, og som passioneret fan, der følger Brøndby IF i tykt og tyndt, så har jeg alle dage haft meninger om det, der sker i klubben. Det tror jeg, at mange fans og aktionærer vil kunne genkende i sig selv. I mit tilfælde har jeg selvfølgelig trådt ved siden af ved at kommunikere nogle af disse meninger offentligt, og det har jeg undskyldt uforbeholdent for, men jeg vil gerne understrege, at meninger og at stille spørgsmålstegn er én ting, mens konkrete handlinger og beslutninger er noget andet. I Brøndby IF har den daglige kommercielle og sportslige ledelse altid det sidste ord i den daglige drift, men mine handlinger må aldrig, skal aldrig og bør aldrig så tvivl om dette faktum for nogen. Jeg ønsker ikke, at der skal være et sandkorn af tvivl om dette, og derfor genopstiller jeg ikke til bestyrelsen. For ingen må være i tvivl om, at beslutningskompetencen altid har ligget og fortsat vil ligge hos den daglige ledelse, hvad enten det er den administrerende direktør, sportsdirektøren eller cheftræneren. Det er dem, der driver klubben, køber og sælger vores spillere og sætter holdet hver søndag. 
 
- Når vi kigger fremad, skal vi i årene, der kommer, arbejde videre i fællesskab på at skabe et bæredygtigt Brøndby IF. Det kræver, at vi alle sammen i endnu højere grad skal agere med tålmodighed og med rettidig omhu. Vi har i de senere år desværre ikke fået nok ud af det spillerbudget, vi har haft til rådighed, men vi er i dag på rette vej, og det seneste transfervindue tegner et godt billede af, hvordan vi skaber et bæredygtigt Brøndby IF. I et mere bæredygtigt Brøndby IF bliver de økonomiske armbevægelser nemlig alt andet lige mere realistiske, og vi skal derfor blive endnu dygtigere til at vælge de spillere, som skal repræsentere Brøndby IF på øverste niveau, både når det gælder egne talenter, som vi giver chancen, og de spillere vi skal have ind udefra, som skal løfte os i mål. Og ja, der vil være tider, hvor det virker som om, at vi tager et skridt tilbage, men der vil også være tidspunkter, hvor vi springer to skridt fremad. Sådan er fodbold, på godt og ondt, og den rejse ser jeg frem til, som hovedaktionær og ikke mindst som fan, at være en del af. 
 
- Og når vi taler om fremtiden, så ønsker jeg at slå fast for alle, at klubbens fundament er stærkere end længe. Vi er i dag en klub, hvor direktionen, medarbejderne og de frivillige arbejder uforligneligt sammen. Alle vil det bedste for klubben, og alle trækker i samme retning, og der er et fællesskab på tværs af klubben, som er stærkere end nogensinde før. Så når snakken nogen steder de sidste par uger har gået om uro i klubben, har det intet med klubbens dagligdag at gøre. Klubben fortjener, at der er fokus på det store arbejde, som medarbejderne og de frivillige laver dag efter dag. Da vi samtidig har en stærk bestyrelse, som i de seneste to år har arbejdet tæt sammen mod fælles mål, og en ny direktion, som forstår at kombinere både de økonomiske og sportslige aspekter, så ser jeg en klub, som har et stærkt fundament for fremtiden. Og fremtiden er netop det, bestyrelsen og direktionen arbejder på i disse uger i form af en ny strategi. Som meldt ud tidligere vil bestyrelsen og direktionen senest i forbindelse med generalforsamlingen præsentere klubbens nye, strategiske fokus. En strategi, som har én ting for øje: Et bæredygtigt Brøndby IF.
 
- Jeg glæder mig derfor til generalforsamlingen, og jeg har fuld tillid til de listede kandidater og direktionen. Jeg er sikker på, at de har de helt rette kompetencer og erfaringen til at lede Brøndby IF fremad og ind i fremtiden.
 
- Til sidst vil jeg gerne sige tak. Jeg trådte ved siden af og har taget konsekvensen deraf, for ingen skal kunne sætte spørgsmålstegn ved, hvordan denne klub ledes. Jeg vil gerne takke for den støtte og de mange ærlige tilkendegivelser, klubben og jeg har modtaget fra fans, samarbejdspartnere og interessenter i de seneste par uger. Man kan kun være stolt og taknemmelig over at være en del af en klub, hvor fællesskabet er så stærkt, som det er i Brøndby. Tusind tak! 

Til generalforsamlingen har bestyrelsen stillet forslag til valg af kandidater til bestyrelsen med følgende kandidater: Morten Nødgaard Albæk, Christian Barrett, Sune Blom, Jim Stjerne Hansen, Thorleif Krarup, Sten Lerche og Jesper Eigen Møller. Såfremt generalforsamlingen vælger at følge bestyrelsens forslag til valg af kandidater til bestyrelsen, vil bestyrelsen efter generalforsamlingen konstituere sig selv med et formandskab bestående af Jesper Møller som bestyrelsesformand og Morten Albæk som næstformand.
 
Læs indkaldelsen til generalforsamlingen her og meddelelsen om de opstillede kandidater her.

LÆS OGSÅ:
- Jesper Møller: Svær beslutning for Jan