Brøndby IF søsætter støtteprojekt for syriske flygtninge

06.09.2015 11:00

Brøndby IF er en klub, der er bygget op omkring fællesskabet. Dette unikke fælleskab binder bånd på tværs af landsdele, generationer og etnisk herkomst. Ét fælleskab og tusinder af bånd som Brøndby IF er stolte af rækker ud over kampene om søndagen. I denne ånd lancerer Brøndby IF i dag et støtteprojekt for 104 syriske flygtninge, der ankommer til Danmark om tre uger, hvor man blandt andet vil samle tøj ind og tilbyde gratis fodboldtræning. Administrerende direktør Søren Vadmand forklarer:

- Som klub har vi altid engageret os i vores opland – og igennem vores store fællesskab kan vi række en hånd ud og hjælpe dem, der har allermest brug for det. Vi starter allerede til hjemmekampen i Alka Superligaen mod FC Midtjylland på søndag, hvor der foran stadion vil være opstillet en container, som vi vil opfordre vores egne fans, modstanderholdets fans og de øvrige tilskuere på stadion til at fylde med brugte fodboldstøvler, fodbolde, legetøj, almindeligt tøj og andre ting, der kan hjælpe flygtningene i den hverdag, de skal have til at fungere under opholdet i Danmark.

Velkommen til Danmark

Indsamlingen af fodbold- og dagligdagsting vil foregå i de tre uger frem mod oktober, hvor repræsentanter for Brøndby IF vil overdrage det indsamlede til flygtningene og byde dem velkommen til Danmark. I den forbindelse vil klubben også, som Brøndby IF så ofte gør, invitere flygtningene til fodbold på Brøndby Stadion.

Men Brøndby IF beder ikke kun sine fans og andre om at bidrage til indsamlingen. I klubbens ungdomsafdeling er der blandt de frivillige trænere taget initiativ til at indsamle fodboldstøvler og fodbolde fra klubbens mange spillere og hold, samt tilbyde de syriske flygtningebørn gratis fodboldtræning.

Fællesskabet gennemsyrer klubben

- Vi er meget glade for at kunne tilbyde børnene fodboldtræning hver anden uge på Brøndby IF's anlæg. Børnene får lov til at træne, opleve sammenholdet og det at være en del af en klub, Det er et flot initiativ, der er taget uden om den professionelle afdeling i Brøndby IF, og det understreger med al tydelighed at tanken om at bekymre sig om andre, at bidrage til fællesskabet gennemsyrer hele klubben fra amatørafdelingen til de professionelle spillere. Det er svært ikke at blive stolt af at være en del af det. Det er en stolthed, som hele klubben føler, siger den administrerende direktør.

Flere lignende projekter

Brøndby IF har i årenes løb søsat flere lignende projekter, hvor der arbejdes på at give herboende flygtninge indhold i hverdagen og bidrage med indsatser på aftalte områder (se mere her). Tidligere har klubben ligeledes kørt integrationsprojektet Fra Bænken til Banen, hvor Brøndby IF i samarbejde med netværket af partnere og sponsorer fik bl.a. unge indvandrere i job, i praktik eller ind på lærepladser.

- Det ansvar har vi altid påtaget os med stolthed, og derfor vil Brøndby IF også gøre vores for, at de kommende flygtninge skal føle sig velkomne i Danmark, siger Brøndby IFs CEO Søren Vadmand.