5. SEPTEMBER 2015 kl. 09:30
Brøndby Stadion giver flygtninge en ny start

Fællesskab er en af Brøndby IF’s værdier. Det er dybt forankret i klubben at tage et socialt ansvar og give noget tilbage til samfundet. Derfor udvidede Brøndby IF tidligere på ugen samarbejdet med den velgørende organisation Fatimas Hånd ved at etablere en praktikordning, der skal hjælpe flygtninge godt i gang med en ny tilværelse i Danmark.

Helt konkret vil fire flygtninge fra Erithrea – Abraham (29), Yonas (33), Yosuief (30) og Mhretab (28) – den 14. september tage hul på et tre måneders praktikforløb, hvor de 2-3 dage om ugen vil indgå på lige fod med resten af stadionpersonalet på Brøndby Stadion. Målet er at klæde dem på til livet i Danmark, som i øjeblikket går med sprogskole og tilvænning til en ny hverdag efter overgangen fra et Røde Kors-asylcenter til deres nuværende hjem i St. Heddinge.

- Det handler om at tage et medansvar for at hjælpe de nytilkomne i det danske samfund og klæde dem på til en ny tilværelse i helt nye omgivelser. Ved at vi etablerer et praktikforløb som dette, kan Abraham, Yonas, Yosuief og Mhretab begynde at opbygge et netværk, og de oplever samtidig, hvordan de skal falde ind med kollegaer i et nyt samfund og tage ansvar for diverse opgaver, siger Søren Vadmand, CEO i Brøndby IF.

Anders Chahrour Jensen, som har stiftet Fatimas Hånd og til daglig arbejder i Brøndby IF’s partner- og eventafdeling, tilføjer:

- Praktikforløbet betyder, at alle fire får en mulighed for at komme trygt og roligt i gang i Danmark. De er meget taknemmelige og giver udtryk for, at det er rart at føle, at de gavner, og at de kan begynde at tage ansvar på en arbejdsplads. Det er et vigtigt fundament i deres start i det danske samfund.

Det er ikke første gang, at Abraham, Yonas, Yosuief og Mhretab stifter bekendtskab med Brøndby IF. I foråret var de en del af en gruppe af flygtninge, som var inviteret til fire forskellige kampe på Brøndby Stadion, og de følger nu klubbens resultater tæt.

Kampene i sidste sæson og det nyetablerede praktikforløb er en del af en række initiativer, der skal hjælpe nytilkomne til at få en god start i det danske samfund. Brøndby IF vil løbende sætte gang i de andre initiativer, der er i støbeskeen.