Brøndby IF vinder Royal League

15.03.2007 20:58

Brøndby IF kan kalde sig Skandinaviens bedste klubhold. Martin Ericssons straffesparksmål før pausen blev nemlig kampens eneste, da Brøndby IF og F.C. København mødte hinanden i Royal League finale-braget på Brøndby Stadion.

17.914 feststemte tilskuere var vidner til en kamp, der mest af alt bød på mange nærkampe, masser af fight og dramatik. Efter kampen kunne Per Nielsen løfte Royal League-trofæet og Brøndby-spillerne blev hyldet på behørig vis foran en særdeles feststemt Faxe-tribune.

Straffespark

Her begår Jesper Grønkjær straffespark på Mark Howard. Foto: Per Kjærbye - Royal League.

Få chancer - masser af spænding

Spillemæssigt blev kampen aldrig den store oplevelse. Ingen af holdene fik spillet til at køre, sådan for alvor, og chancer var der få af. Martin Ericsson havde en af Brøndbys, da han vendte med bolden og efterfølgende sparkede den i sidenettet fra feltets kant.

I den modsatte ende var der heller ikke meget at lave for Stephan Andersen, og han plukkede flot de mange lange bolde og indlæg ned. I det hele taget var meget af FCK's spil lagt op på de lange bolde, men både Mark Howard og Per Nielsen leverede gode præstationer, og på backerne lukkede Rytter og Morten Rasmussen af for henholdsvis Grønkjær og Silberbauer.

I slutningen af første halvleg blev en af Brøndbys bedste i dag, Mark Howard, revet omkuld i feltet af Jesper Grønkjær. Den norske dommer, der lidt uforståeligt fordelte flest gule kort til Brøndby i kampen, dømte korrekt straffespark.

Her var Martin Ericsson iskold, han udplacerede Jesper Christiansen med et fladt spark modsat FCK-keeperen. Målet var Ericssons sjette i denne Royal League-sæson, og det gør ham til delt topscorer i turneringen, en ære han deler med Jan Derek Sørensen fra Vålerenga.

Royal League

Royal League-vinderne. Foto: Per Kjærbye - Royal League.

Pres - ikke farligt for alvor

I 2. halvleg var FCK en anelse stærkere i presspillet og "gæsterne" pressede hårdt på for en udligning, men med undtagelse af Silberbauers tidlige skud på overliggeren, og et hovedstødsforsøg som Rytter reddede før målstregen, var FCK ikke farlige sådan for alvor.

Brøndby-defensiven stod fast, afviste FCK's forsøg og i den anden ende var der løse muligheder til bl.a. Duncan, Howard og Katongo, der sammen med Duncan, havde svære arbejdsbetingelser mod FCK's høje forsvarsspillere.

For Brøndby blev Kasper Lorentzen skift ind i 2. halvleg og han nåede at give et par prøver på sit store talent. Mod slutningen af kampen røg han dog i græsset, da Lars Jacobsen angiveligt lavede en svinestreg på ham, en forseelse som dommeren ikke så. Lorentzen kom på benene igen og var med til at fighte 1-0 sejren i hus - og dermed også trofæet om det skandinaviske klubmesterskab.

1-0 sejren over F.C. København var Brøndbys anden sejr ud af tre mulige over arvefjenderne alene i 2007. Og den første i Royal League-sammenhæng på Brøndby Stadion.