Brøndby IF udvider trænerstaben

28.08.2007 09:37

Trænerstaben under Tom Køhlert udvides fra i dag med Henrik Jensen, der træder ind sammen med Peder Siggaard som assisterende træner. Henrik tiltræder omgående, og vil indgå i trænerteamet til dagens træning kl. 10 på bane 3.

Henrik Jensen, som har spillet 278 kampe for Brøndby IF, vil træde ind ved siden af Tom Køhlert i forbindelse med kampe, hvor Peder Siggaard vil varetage en overordnet rolle før, under og efter kampene.

Udnyttelse af styrker

- Vi har arbejdet på at optimere staben omkring holdet, og har konstateret, at der er behov for ekstra fokus på nogle områder. Med ansættelsen af Henrik tilføres trænerstaben rutine fra absolut topplan, en masse humør og gejst og en værdifuld sparring omkring holdet. Samtidig kan vi drage fuld nytte af Peder Siggaards styrker på det udviklingsmæssige område, forklarer Tom Køhlert.

Sportschef Anders Bjerregaard fortæller om styrkelsen af teamet:

- Henrik har stor erfaring både som topspiller og træner. Han har været cheftræner i Køge og AB, og han var en årrække assisterende træner for Ebbe Skovdahl. Vi kender Henriks kvaliteter særdeles godt, og han har jo med stor succes ført Brøndby IFs kvinder til mesterskaber og flotte europæiske resultater. Vi ved præcis hvad vi får, og Henrik vil ud over erfaring fra topfodbold og sin energi, tilføre nogle ting omkring det holdmæssige arbejde, som resten af trænerteamet vil drage stor nytte af, forklarer sportschefen.

- I Peder har vi en kapacitet indenfor udvikling af spillere, og det får vi nu i endnu højere grad mulighed for at udnytte med dagens styrkelse af trænerstaben, fortsætter Anders Bjerregaard.

- Vi kunne have valgt en person uden tilknytning eller fortid i Brøndby IF, men efter at have kortlagt vores behov, var det åbenlyst at Henrik passede profilen fuldstændigt. Derfor er det glædeligt at vi kan tage det rigtige skridt nu og at Henrik er klar til at træde til med øjeblikkelig virkning, konstaterer Anders Bjerregaard.

Henrik Jensen

Henrik Jensen har med succes ført Brøndby IF's damer til to Danmarksmesterskaber og en pokaltitel. Tidligere har han trænererfaring fra Køge og AB. Før det nåede Jensen at spille 278 1. holdskampe for Brøndby IF.

Klar med input

Henrik Jensen selv ser frem til arbejdet med A-truppen:

- Jeg ser frem til, at arbejde sammen med Tom, Peder, René og de andre i staben omkring holdet. Vi har diskuteret rollefordelingen blandt trænerne, og jeg synes det ligner et rigtig stærkt team, også med den fysiske træner, målmandstræneren og lægestaben, hvor vi kan drage udnytte af vores forcer hver især.

- Det bliver en anderledes opgave, men jeg har jo også fulgt holdet tæt, og har fra start en del ting at bidrage med. Det bliver ikke de store taktiske ændringer fra dag 1, men andet kan også gøre det, forklarer den nye assistenttræner.

Kamp- og træningskalenderen betyder, at Henrik Jensen sideløbende kan fortsætte med at træne kvindeholdet.

Fakta Henrik Jensen

Fødselsdato: 25-10-59

2006-       : Cheftræner Brøndby IF's kvinder
2004-2005: Cheftræner i AB i SAS Ligaen/1. division
1999-2004: Cheftræner i Køge i 1. division/Ligaen
1996-1999: Assistenttræner i Brøndby IF i Ligaen
1985-1996: Spiller i Brøndby, 278 kampe
1980-1985: Spiller i Hvidovre, landsholdsdebut
1976-1980: Spiller i Vanløse

Brøndby IF's trænerteam

Cheftræner Tom Køhlert
Assistenttræner Henrik Jensen
Assistenttræner Peder Siggaard
Assistenttræner Jørgen Henriksen
Fysisk træner René Skovdahl
Målmandstræner Lars Høgh
Assisterende målmandstræner Morten Cramer