Videre!

16.10.2003 02:00

Brøndby IF er med i bowlen når der i morgen i UEFA-hovedkvarteret i Schweiz trækkes lod til UEFA Cup'ens anden runde. Det er den kendsgerning der er værd at huske fra eftermiddagens 1-0 sejr på udebane over de tjekkiske pokalvindere Viktoria Zizkov. Ellers er der ikke meget at skrive hjem om.

Kampen nåede aldrig samme højder som da Esbjerg i sidste SAS Liga-spillerunde blev sendt hjem fra Brøndby Stadion med et 3-0 nederlag i bagagen. I stedet blev tilskuerne på Zizkov Stadion vidne til en jævn kedelig kamp hvor de blå-gule med en kontrolleret indsats satte sig på spillet, men reelt aldrig blev farlige.

Den mest kontroversielle hændelse indtraf i det 81. minut hvor indskiftede Peter Foldgast jagtede en løs bold og blev fældet. Selv om Brøndbyangriberen vel faldt lidt let, kunne den østrigske dommer sagtens have forsvaret at pege på 11 meter pletten, hvilket dog ikke skete.

I det 88. minut cementrede Laudrups drenge endeligt deres europæiske ambitioner, da Kim Daugaard der som vanligt spillede solidt i forsvaret, headede bolden ind bag en chanceløs Zizkov-keeper.

Kampen i Prag understregede endnu en gang vigtigheden af et stærkt forsvar - ikke alene i de hjemlige liga-kampe, men isærdeleshed i Europa Cup'en; Per Nielsen styrede således forsvaret med vanlig stor autoritet.

De to gange 1-0 til Brøndby IF betyder at Brøndby IF i år når sin europæiske kamp nummer 100.

Ekstra på brondby.com