Farum nedsablet

23.11.2002 01:00

Mogens Krogh, Allan Ravn og Thomas Lindrup fik den bedst tænkelig afsked med Brøndby Stadion da Brøndby, med 4-målsskytten Morten Wieghorst i front, nedsablede Farum med hele 7-1 i lørdagens tv-transmitterede opgør i efterårssæsonen sidste hjemmekamp.

Brøndby startede famlende mod et respektløst Farum mandskab men var alligevel tæt på at få en hurtig føringstræffer da ar Dalgas i kampen første minut lagde et hårdt indlæg ind i feltet hvor Peter Madsen styrede bolden mod mål men keeperen havde læst afslutningen og klarede sikkert.

Farums gode første kvarter bød på et par farlige opløb og efter 13 minutter var Farum uhyggeligt tæt på at komme i front da David Rasmussen tog chancen fra 20 meter men Mogens Krogh ville ikke have ødelagt sin sidste kamp foran hjemmepublikummet og kom flot op og fik vippet bolden på stolpen.

Brøndby begyndte at få mere og mere styr på spillet og især lynhurtige Jonas Kamper og driblestærke ar Dalgas på kanterne voldte Farum store problemer.

Dalgas var tæt på en scoring da han kom til baglinien i venstre side med keeperen i hælene, lagde bolden skråt tilbage til Mads Jørgensen som ikke fik styr på den hvorefter den igen endte hos Dalgas som fra en meget spids vinkel vippede bolden over keeperen og på undersiden af tværliggeren.

Det lugtede efterhånden af en føringstræffer og den kom da også efter 28 minutters spil. Jonas Kamper satte sin oppasser af med en langt træk, kom til baglinien og lagde bolden til bageste stolpe hvor Thomas Kahlenberg helt umarkeret tæmmede bolden i fuldt løb og prikkede den i mål helt ude ved den ene stolpe.

Glæden varede dog kort for Farum svarede igen blot to minutter senere da David Rasmussen kunne lægge bolden i Brøndbymålet fra tæt hold efter godt opspil. Det lignede noget man havde set før men Morten Wieghorst ville det anderledes og nettede kort før pausen på hovedstød efter hjørnespark således at Brøndby kunne gå i kabinen med en 2-1 føring.

En hurtig scoring i anden halvleg ville fjerne den sidste rest af nervøsitet og ar Dalgas var millimeter fra at indfri ønsket da halvlegen blot var 2 minutter gammel og Mads Jørgensen lagde et perfekt frispark ind i feltet hvor ar Dalgas kom foran sin oppasser og satte foden på bolden men den prellede af mod sammenføjningen og sprang i spil igen.

Farum skabte ikke det store i anden halvleg men fik kort efter Dalgas' chance i to omgange vist at modstanderne aldrig kan vide sig for sikre. Farums playmaker David Rasmussen stod for begge muligheder, første gang afsluttede han et hurtigt kontraangreb med at sende bolden i sidenettet og få minutter senere sendte han et frispark mod mål men Mogens Krogh klarede til hjørne.

Det skulle vise sig at være Farums sidste chance for at komme ind i kampen igen for efter 18 minutters spil af anden halvleg nettede Wieghorst for anden gang og derefter var det spil til ét mål. Morten Wieghorst søgte ind i Farums felt, spillede bande med ar Dalgas og kunne køligt sætte bolden i mål helt ude ved stolpen.

Foran 3-1 virkede det som om at den sidste tids frustrationer løsnede op for Brøndbyspillerne og Farum var efterhånden reduceret til statister. I et forrygende sidste kvarter lykkedes næsten alt for Brøndby og inden sidste fløjt var Farums keeper passeret fire gange mere.

Wieghorst lavede sit tredie mål da Jonas Kamper sled sig fri og trykkede af fra kanten af feltet hvorefter keeperen halvklarede men Wieghorst fulgte op og rundede keeperen og lagde enkelt bolden i mål, Peter Madsen scorede til 5-1 da indskiftede Thomas Lindrup slap til baglinien og lagde bolden ind foran mål hvor Madsen let kunne udplacere keeperen, Wieghorst kronede en flot aften med sit fjerde mål da han i overtiden headede Peter Madsens indlæg i nettet og selveste Auri Skarbalius lukkede festen med en straffesparksscoring begået mod Thomas Lindrup.

Morten Wieghorst var en glad mand efter kampen men 4-målsskytten, som måtte spille det meste af kampen med indbundet hoved på efter en hovedstødsduel efter få minutters spil, havde lidt problemer med matematikken:

- Blev det 7-1? Det blev da kun 6-1, ikk? Nå, men jeg har jo også slået hovedet. Jeg fik en lille revne under øjenbrynet og skal sys af doktoren om lidt, jeg håber ikke han har fået for mange sjusser.

- Scoringen til 2-1 lige før pausen kommer på et godt tidspunkt men kampen er stadig på vippen. Vi har tidligere sat en føring over styr og da Dalgas så ramte overliggeren i starten af anden halvleg tænkte jeg, åh nej, det kan gå galt. Men tingene går op i en højere enhed i anden halvleg og mål nummer tre afgør. Det var noget vi har savnet.

- Jeg er glad for at have scoret fire mål men gladere for at vinde. Jeg har aldrig scoret 4 mål i én kamp tidligere og ville gerne have lavet en mere da vi fik straffespark i overtiden men jeg så at Auri havde tårer i øjnene, slutter Wieghorst med et glimt i øjnene.

Cheftræner Michael Laudrup var ikke overraskende en glad mand efter kampen og fremhævede 4-målsskytten Wieghorst:

- Andre ville have ladet sig udskifte efter den medfart Morten Wieghorst fik i kampens start men ikke Morten, han gik forrest og det løftede holdkammeraterne. Han fylder utrolig meget på midtbanen kronede en stor indsats med fire flotte mål.

- Alt gik op i en højere enhed i dag. Vi vinder 7-1, spiller godt og scorer nogle flotte mål, vi kan skifte Mogens ud så han kan blive hyldet, Ravn spiller en stor kamp og Lindrup lægger op til en scoring i deres sidste kamp foran hjemmepublikummet, Wieghorst laver fire mål, Auri scorer sit første ligamål i overtiden. Det var en stor eftermiddag.