10. OKTOBER 2020 kl. 10:20
Taster Wine eller Chateau Vestegnen?

I forbindelse med Køb Gult-kampagnen, der ruller igen, går vi lidt tættere på nogle af de partnere, der har været hos os i mange år.

De følgende dage kan du her på brondby.com lære dem lidt bedre at kende og blive klogere på, hvad den pågældende virksomhed laver og hvem, der gemmer sig bag navnet.

I går mødte vi SPORTMASTER, der har forlænget deres aftale med os i to år, og i dag gælder det Taster Wine, der selvfølgelig også har et tilbud til Brøndby-fansene med i Køb Gult-kampagnen.

I mere end 30 år har Taster Wine været partner i Brøndby IF. Og selv om du måske tror, at Danmarks største vinimportør og vintapperi er en industrivirksomhed, du ikke rigtig kommer tæt på, så vil mange nok blive overrasket over, hvor tit de i virkeligheden har produkter fra netop Taster Wine stående på bordet derhjemme.

- De fleste vindrikkere i Danmark kender Diamond Hill fra Australien. Det er en rigtig god vin, som vi tapper på vores tapperi her i Brøndby, fortæller Bo Halstrøm, der er national salgschef i Taster Wine.

- Mange vil nok blive overraskede over, at vi tapper vinen her i Danmark og ikke får den hjem på flasker eller i bag-in-box, men det er der flere gode grunde til. For det første bliver det billigere for forbrugerne, når vi tapper her, men vi udleder også op til 48 procent mindre Co2, når vinen bliver leveret til os i det, der hedder bulk-køb. På den måde får vi vinen leveret i en stor og meget kraftig plasticpose, der fragtes i en container. Det er nærmest en gigantisk bag-in-box på 25.000 liter fremfor de tre liter, man køber i supermarkedet. Derfra får vi vinen ind på vores tapperi, hvor den kommer på flaske eller i poser til bag-in-box i forbrugerstørrelser.

Kvalitet er noget af det, som Taster Wine går meget op i, og derfor går de ikke på kompromis med den vin, de får leveret i bulk-køb. Den skal være det samme, som var den leveret på flasker direkte fra producenten af vinen.

- Vores tapperi er helt sterilt og derfor sikrer vi, at vinen ikke får ilt under tapningen. Den løber direkte gennem et filter og ind i vores beholdere, hvorfra den løber gennem endnu en filtrering frem mod taphanen og så ned i poserne i bag-in-box eller på flasker, alt efter hvilken vin, der er tale om.

- De to filtre er en ekstra ting, vi gør, for at tage selv mikrobiologiske urenheder ud af vinen, hvis der mod forventning skulle være sådanne. At vi går den ekstra meter, betyder også med meget stor sikkerhed, at vinen er kvalitetsmæssigt i orden, lyder det fra Bo Halstrøm.

Der var engang, hvor vinmarkedet var meget sat, og al vin skulle være fra Bordeaux i Frankrig. Sådan er det ikke længere, for i takt med at verden er blevet mindre i form af forbedrede rejsemuligheder, har danskerne samtidig opdaget, at vinverden er blevet meget større.

Det er noget, der glæder Bo Halstrøm, for det gør også hans job sjovere og mere spændende.

- Danskerne har med tiden opdaget, at der er mange andre steder i verden end Frankrig, hvor der produceres god vin. De danske smagsløg vil gerne noget lidt sødere nu, og er derfor rejst til det nordøstlige Italien samt oversøisk mod Sydafrika, Chile og Australien. I Taster Wine importerer vi 50% af den australske vin, der kommer til Danmark. Her er Diamond Hill, som vi talte om før, blevet meget populær i Danmark, men der er også vine fra USA – for eksempel Californien og nu også staten Washington, som også er blevet godt sælgende herhjemme.

- Vi ser en lyst til at prøve nye områder af. Hvis man finder noget godt i Sonoma i Californien, kan folk godt lide at gå på opdagelse i områder i nærheden, og derfor dukker Washington nord for Californien pludselig op på vinkortet, fortæller salgschefen og uddyber, hvordan man som vinimportør rammer danskernes smag. Her gælder det nemlig ikke om at sætte trenden, som man ser det i modebranchen, men mere om at følge med og guide danskerne til nye, spændende steder på vinkortet.

- Når vi kan se, at markedet bevæger sig mod de sødere vine, så er det også de markeder, vi bevæger os i. Der kan vi så guide danskerne mod nogle gode vine, men inden for de smagsrammer, som vi ved, at populære på den givne tid.

- Vi vil gerne give vores kunder det, de søger og til så god en pris som muligt. Men kvaliteten skal være i orden, og derfor smager vi også på det, vi sælger. Vender vi tilbage til Diamond Hill eller Silverboom fra Sydafrika, der også er ved at blive rigtig stort, så tester vi vinene ud fra tankprøver, inden vi køber den hjem og tester igen, når vinen ankommer fra producenten. Dermed sikrer vi, at den rammer den smag, som Diamond Hill og Silverboom skal have. Når vi har lagt os fast på et produkt, og det bliver så populært, så skal forbrugerne også være sikre på, at de får det samme hver gang. Der dur det ikke, at druen svinger meget fra gang til gang, som man har kunne se det med vine fra for eksempel Bordeaux, understreger Bo Halstrøm.

Taster Wine omsætter for over 500 millioner kroner vin om året. Det vil siger, at der løber langt over 25 millioner flasker gennem firmaet hvert år. Det er store tal, men der bliver også leveret to-tre containere med vin hver dag, og hver container indeholder 25.000 liter af den pågældende vin.

Den vin sælges til alle store supermarkedskæder, både som brands som Diamond Hill eller Silverboom, eller som for eksempel Bilkas, Nettos eller Menys egne brands.

Dermed er der rigtig stor chance for, at den næste vin du trækker op, har været forbi Vestegnen og Taster Wine.

Taster Wine har også et Køb Gult-tilbud, som du kan drage nytte af. Det finder du lige her.