Maxsø: Glæder mig til at spille med drengene igen

24.09.2020 14:16

Søndag eftermiddag kommer AC Horsens på besøg i tredje runde af 3F Superligaen. Andreas Maxsø kan for første gang i denne sæson blive sat på holdkortet, da han har afsonet de to spilledages karantæne, som han blev pålagt forud for denne sæson.

Nu er anføreren tilbage, og han glæder sig til at spille Superliga-fodbold igen.

- Det er jo det, man træner for hver dag. Det bliver utrolig fedt, men det er selvfølgelig ærgerligt, det bliver uden tilskuere på lægterne, selvom vi har prøvet det et par gange efterhånden. Men det er klart, at jeg har glædet mig til at spille sammen med drengene og spille om point igen, siger Maxsø og sætter ord på, hvordan det har været at sidde ude.

- Det har været hårdt at sidde på tribunen og kigge på – specielt i den sidste kamp mod FCK, fordi det er en af de kampe, man selvfølgelig gerne vil spille. Men det bliver da lidt lettere at sidde derude og kigge på, når drengene vinder. Men det er aldrig sjovt at være ude, og især når man ikke er skadet og egentlig er i god form og så bare sidder og venter på at måtte spille.

Ros til holdkammeraterne
Maxsø var som bekendt ikke med i sæsonpremieren mod FC Nordsjælland eller Derbyet mod FC København, der begge endte med sejre. Selv synes anføreren, at holdkammeraterne har gjort det godt i hans fravær.

- Seks point i de to første kampe taler jo for sig selv, så mine holdkammerater har gjort det rigtig godt, må man bare sige. Men som vi også har talt om internt på holdet, så var det måske ikke den bedste kamp inde i Parken, men vi ved jo også, at det altid er svært at spille derinde. Alle kunne også se, at vi mod FC Nordsjælland havde problemer i første halvleg, men det er altid lidt nervøst i sæsonpremieren. Alt andet lige har vi fået de seks point, og det er det vigtigste for os.

Ny træner
AC Horsens har i denne sæson fået ny træner, der spiller på en anden måde end forgængeren, og det har man været opmærksomme på i forberedelserne til kampen.

- Horsens har jo ændret lidt udtryk, efter de har fået ny træner, da de prøver at spille lidt mere med bolden. De har ikke fået den bedste start, men man skal ikke undervurdere sådan et hold, der kommer til Brøndby Stadion og uden vores fans på lægterne ... Det tror jeg nemlig vil passe dem godt. Men vi skal ud og skabe kampen, være kloge og smarte både på og uden bolden. Og hvis vi bringer lige så meget energi, som vi gjorde mod FCK, så skal vi nok også tage sejren. Men hvis vi begynder at tage for let på det, så er det der, AC Horsens begynder at blive farlige.

- Så vi skal ud og være der 100 procent fra start – og det skal vi også lige så meget for at bygge videre på de point, vi har skrabet sammen nu her i de første par kampe. Det er klart, at det, at vi har fået så god en start på Superligaen, har jo også givet et moralsk boost i truppen. Så nu skal vi ikke ud og smide det væk på søndag, og det kommer vi heller ikke til.

Foto: Getty Images