17. SEPTEMBER 2020 kl. 12:32
Sikkerhedschef Mickel Lauritsen: Mange tiltag har sikret god afvikling

Siden COVID-19 gjorde sit indtog i det danske samfund tilbage i foråret, har hverdagen og kampdage været markant anderledes for Brøndby IF. Mickel Lauritsen, som er sikkerhedschef i Brøndby IF, fortæller her om nogle af de mange tiltag, klubben har taget på baggrund af den 101-siders COVID-19 protokol, som klubben har udarbejdet. 

- Ikke overraskende er vores afvikling af kampe markant anderledes, end hvis vi kigger tilbage på sidste efterår. Til en kamp, som den vi havde i søndags mod FC Nordsjælland, ville vi normalt have haft cirka 150 kontrollører på arbejde, men med COVID-19 restriktionerne og vores omfattende protokol, havde vi i søndags 275 kontrollører, der hjalp med at regulere køer, sikre adskillelse mellem afsnittene, give information og pladsanvisning, styre kapacitet på toiletterne og ved madboderne, uddele mundbind, uddele håndsprit og sådan kunne jeg blive ved, fortæller sikkerhedschefen.

- Dertil har vi fordoblet vores faste stadionpersonale på baggrund af alle de ekstra sektioner og områder, der er opsat. Oven i har vi et hold af guider udenfor stadion, der hjælper fans med at finde den rette indgang og sikre, at der bliver holdt afstand, og ved indgangene i søndags havde vi faktisk mundbind liggende klar, som fans kunne få udleveret gratis, hvis man følte et behov for det. 

- Samlet set er det en ganske omfattende indsats, vi lægger i at afvikle en kamp, og udgifterne er eksploderet samtidig med at vores kapacitet er voldsomt reduceret, men det har hele vejen igennem været afgørende for os, at vi skal kunne afvikle kampe på forsvarlig vis og i henhold til protokollerne.

Det øgede antal kontrollører og personale i boderne er synligt for de fleste, der kommer til kampene på Brøndby Stadion, men det mange ikke ser, er den øgede rengøring og afspritning, som sideløbende foretages på stadion, som Mickel Lauritsen forklarer.

- Det, man som fan måske ikke lige lægger mærke til, er, at vores rengøring er øget ganske betragteligt. Et godt eksempel er, at når spillerne går på banen til ’Jump,’ går der samtidig et rengøringshold ind i de to omklædningsrum samt i dommeromklædningen, hvor de rengører og spritter ned, så rummene er klar til pausen. I loungerne sker det samme. Når fans og partnere går ud på tribunen og ser kampen, bliver alle lounger sprittet af, ligesom alle toiletter og bodområder løbende bliver sprittet under kampen. 

- Derudover har vi fordelt over 330 dispensere og pumpeflasker med sprit over hele stadion, så man hele tiden har mulighed for at spritte af, og vi har flere tusinde mundbind liggende klar på lager, hvis det skulle blive et krav.

- Vi oplever, at folks adfærd på stadion er markant anderledes end i tidligere sæsoner. Folk er utrolig gode til at holde afstand og spritte af, og det er tydeligt, at alle er deres ansvar bevidst. Vores mange kontrollører og servicepersonale bliver mødt af en stor positivitet og forståelse fra alle de møder, og det gør, at vi sammen er lykkedes med at løfte denne opgave. Det gør mig både glad og stolt på alles vegne i en ellers svær situation.

Men det er ikke blot på kampdage at arbejdet med rengøring og sikkerhed er i fokus, oplyser Mickel Lauritsen.

- Hver gang Superliga-truppen træner, har vi et hold af vagter, der møder ind, som sikrer, at parkeringsområdet er frit, og indgangen til spillernes lounge og omklædning er klar, så spillerne ved ankomst ikke kommer i kontakt med eventuelle forbipasserende eller fans. Når alle spillerne er ankommet, lukkes parkeringsområdet. Herefter bliver alt træningsudstyr kørt ud på træningsbanen, og området tjekkes for at sikre, at alle låger er lukket, og der ikke er fri adgang til banerne. Spillerne bliver ført ud til træningsområdet af vagter, og der sørges for, at der ikke er nogle forbipasserende eller fans, der har kontakt med dem på vej derud.

- Vores vagter er til stede til hver træning og sikrer, at der ikke er nogle, der kommer ind på træningsområdet, og at spillerne følges ind igen efter træning, og afslutningsvis følger de spillerne ud til deres biler, når det er blevet fyraften. 

Du kan læse administrerende direktør Ole Palmås kommentar til regeringens seneste restriktioner på 3F Superliga i hovedstadsområdet her.