27. MAJ 2020 kl. 15:25
'Faxe': Glæder mig til at få minder tilbage

På et pressemøde i går blev det offentliggjort, at Daniel Agger og Thomas Kahlenberg har taget initiativ til en velgørenhedskamp på Brøndby Stadion, som skal samle en række Brøndby-koryfæer og tidligere stjerner i en kamp, der skal være med til at støtte klubben og Læger Uden Grænser økonomisk med de udfordringer, de hver især har i forbindelse med Corona-pandemien.

En af de spillere, der har takket ja til opgaven, er den tidligere spiller og assistenttræner John 'Faxe' Jensen, og når man spørger den tidligere europamester om motivet for hans deltagelse i opgøret, er der ingen tvivl. 

- Det er jo fordi, man er gul og blå indvendig. Jeg synes, det er et godt formål at støtte Læger Uden Grænser, men også at hjælpe klubben, og samtidig synes jeg, det kunne være enormt sjovt at spille sammen med nogle af dem, man har spillet sammen med, men måske også trænet. 

Ifølge 'Faxe' vidner kampen om en speciel historie, der forener både fans og spillere på en dag, hvor der i høj grad er fokus på at bringe de gamle minder tilbage. 

- Jeg synes, det er en god fortælling. Jeg tror selv, jeg spurgte Per Bjerregaard i sin tid, om jeg kunne få en testimonial, men det var der ikke rigtig basis for. Jeg har efterhånden prøvet det en hel del gange i England. Dét at være med til de her testimonial-kampe, som jeg i øvrigt synes er helt fantastiske ikke kun for spillerne, men også for tilskuerne, er bare specielt. Det er lidt en mere afslappet måde at spille fodbold på, og samtidig bliver alle de her koryfæer samlet nede på banen, og fansene synes det er fedt at se nogle af de gamle helte komme tilbage og være med til at støtte op om klubben igen.

'Faxe' er dog noget mere henholdende omkring, hvem der kommer til at udfolde sig som stjernen på Brøndby-holdet.

- Vi kommer nok ikke til at løbe ligeså hurtigt eller langt som nogle af de unge, men vi har måske ikke helt glemt, hvordan man tæmmer en bold eller sparker til den. Jeg glæder mig bare til at blive en del af det og træde ind på banen. Jeg ser frem til at få en god kamp og nogle dejlige minder, der kommer tilbage, afslutter den tidligere midtbaneslider.  

Du kan læse mere om kampen og finde billetsalget her.

Foto: Getty Images