26. MAJ 2020 kl. 12:00
Brøndby-legender og Superliga-stjerner bag velgørenhedskamp mod corona

Daniel Agger og Thomas Kahlenberg tager nu under overskriften ’Fodbold mod corona’ initiativ til en velgørenhedskamp på Brøndby Stadion. 

De to Brøndby-koryfæer stiller op for Brøndby IF Legends sammen med en række andre tidligere Brøndby-stjerner, såsom Ebbe Sand, Johan Elmander, Kim Daugaard, Dan Anton Johansen og Kim Vilfort. Brøndby IF Legends møder et Superliga Allstars hold med forhenværende Superliga-stjerner som Lars Høgh, Lars Jacobsen, Michael Gravgaard, Jesper Grønkjær, Thomas Helveg og Stig Tøfting. 

- Det fællesskab, der er særligt for Brøndby IF, har vist sin enorme styrke de seneste måneder. Man står sammen. Ingen af de spillere, vi har rakt ud til, har bedt om betænkningstid. Selvfølgelig vil de være med. Der bliver nok noget rust, der skal bankes af hos flere af spillerne, men det vigtige er, at publikum får en speciel oplevelse og en tur ned ad Mindernes Allé. Og så skal vi gerne have samlet så mange penge ind som muligt til gavn for både Brøndby IF og Læger uden Grænser til organisationens arbejde over hele verden, fortæller Daniel Agger.

I Brøndby IF blev henvendelsen fra spillerne modtaget med stor glæde hos administrerende direktør Ole Palmå. 

- Da spillerne henvendte sig til os med forslaget om at arrangere denne velgørenhedskamp, blev vi meget taknemlige for, at de tænker på os i denne tid, hvor alle oplever effekterne af krisen helt tæt på. Det har været et fælles ønske, at en del af overskuddet fra begivenheden skal gå til et velgørende formål. Læger uden Grænser har en vigtig rolle i arbejdet med bekæmpelse af pandemier som COVID-19, hvor mange af dem er i frontlinjen, så vi er glade for, at denne velgørenhedskamp kan sende penge videre til organisationen og være med til at sætte fokus på det vigtige arbejde, Læger uden Grænser udfører, siger Ole Palmå, administrerende direktør, Brøndby IF.

Den tidligere midtbanestrateg Thomas Kahlenberg ser frem til begivenheden.

- I de her tider rykker man tættere sammen. Alle klubber slås med følgerne af coronaen, men Brøndby IF har en indre kraft. Det ser og mærker man tydeligt. Vi spillere håber med dette initiativ, at vi kan være med til at give lidt tilbage til klubben. Brøndbys fans har vist vejen, og vi gamle spillere har et stærkt ønske om at sige tak for de oplevelser, vi har haft i Brøndby-trøjen, forklarer Kahlenberg.

Kampen bliver afviklet på Brøndby Stadion, når myndighederne vurderer, at det er sundhedsmæssigt forsvarligt at tillade større forsamlinger i forbindelse med sportsbegivenheder. Billetterne bliver sat til salg allerede nu.

Kæmper mod COVID-19
Læger uden Grænser er verdens største medicinske, humanitære nødhjælpsorganisation. Flere end 35.000 medarbejdere redder hvert år millioner af liv verden over, og lige nu er organisationen stærkt involveret i kampen mod COVID-19. Fra velgørenhedskampen doneres 250.000 kroner til Læger uden Grænser og det vækker stor glæde, fortæller Jesper Brix, som er administrerende direktør for Læger uden Grænser i Danmark.  

- Det er et helt fantastisk initiativ, som de tidligere spillere og Brøndby IF har vist – og et initiativ, som er med til at gøre en kæmpe forskel for det arbejde vi laver. Med deres oplæg viser de verdenssind, en forståelse for at den pandemi, vi står med lige nu, både rammer Danmark og resten af verden. Og så bliver det selvfølgelig en kamp, som jeg på ingen måder vil gå glip af, siger Jesper Brix.

Troels Bech bliver træner for Superliga Allstars. Troels Bech har en fortid som træner i FC Midtjylland, OB, Silkeborg og Esbjerg – og som sportsdirektør i Brøndby IF. 

- Thomas Kahlenbergs og Daniel Aggers initiativ er et stærkt udtryk for både samfundssind og klubånd. En sådan fodboldfest er også en tiltrængt modreaktion på de seneste måneders angst og indadvendthed. Vi har brug for energi og optimisme – initiativer, der sætter en ny retning. Det er også den holdning, jeg har mødt, når jeg har rakt ud til spillere for at samle Superliga Allstars, siger Troels Bech.
 
Sådan ser de to hold ud
Foreløbig har følgende spillere givet tilsagn om at stille op for Brøndby IF Legends:
Mogens Krogh, Auri Skarbalius, John Faxe Jensen, Kim Vilfort, Dan Anton Johansen, Søren Colding, Daniel Agger, Kim Daugaard, Thomas Kahlenberg, Martin Retov, Ebbe Sand, Peter Graulund, Ruben Bagger og Johan Elmander.

Troels Bechs Superliga Allstars tæller spillere fra mange forskellige klubber. Både FC København, OB, Viborg, FC Nordsjælland, FC Midtjylland, AGF, Esbjerg, SønderjyskE, Horsens og Herfølge er repræsenteret:
Lars Høgh, Karim Zaza, Lars Jacobsen, Thomas Helveg, Michael Gravgaard, Steven Lustü, Martin Albrechtsen, Niclas Jensen, Nicolai Stokholm, Stig Tøfting, Niki Zimling, Martin Jørgensen, Jesper Grønkjær, Bo Henriksen og Steffen Højer.

Det bliver den tidligere danske top-dommer Claus Bo Larsen, der skal passe fløjten, og nye spillere vil de kommende uger blive tilføjet de to mandskaber. 

Man kan købe billetter til kampen på billetter.brondby.com, og kampen vil derudover blive vist på en af TV3’s kanaler og på Viaplay. Der vil løbende blive opdateret om eventen og de to holds sammensætning på spillernes og Brøndby IF’s platforme.

Forkøbsret til sæsonkortholdere
Sæsonkortholdere på Brøndby Stadion kan købe billet til deres egen plads i forsalg indtil fredag 5. juni kl. 12:00.

Udnytter en given sæsonkortholder ikke denne forkøbsret, vil pladsen blive frigivet, og herefter vil pladsen blive tilgængelig i det almene salg.

Du skal blot indtaste dit sæsonkortnummer/Billetto-ID i kodefeltet, hvorefter din plads vil blive føjet til din indkøbskurv. Det er muligt at tilknytte flere sæsonkortnumre i samme ordre.

Forkøbsretten løber fra tirsdag 26. maj kl. 12:00 til fredag 5. juni kl. 12:00. Herefter frigives alle sæsonkortpladser til almindeligt salg.