Palmå: En stor opgave vi er i gang med

05.03.2020 08:20

Tidligere i dag offentliggjorde Brøndby IF årsregnskabet for 2019, og med et årsresultat på -78,7 mio. kr. landede man inden for det spænd, man offentliggjorde tilbage i november 2019. 

Underskuddet kommer efter, at man i 2019 oplevede øgede omkostninger til klubbens fodboldrelaterede aktiviteter, samtidig med at man så et fald i kampdagsrelaterede indtægter grundet mindre gode sportslige resultater og ikke realiserede transfergevinster i det niveau, man havde forventet. Derudover foretog man i 2019 investeringer i faciliteter og vedligehold af Brøndby Stadion, hvor man afsluttede en række byggesager med større omkostninger end forventet.

Administrerende direktør Ole Palmå fortæller her om regnskabet.

- Resultatet er meget utilfredsstillende, og alle i organisationen arbejder hen imod at få retvendt økonomien. Det er en stor opgave, vi er i gang med, men vi er fortrøstningsfulde med, at vi nok skal komme i mål. Vi oplever blandt fans og partnere en stor opbakning til den sportslige retning, vi nu har sat, hvor vi skal få mere værdi ud af vores spillertrup ved blandt andet at kigge mere mod Brøndby Masterclass og egne talenter. Den retning blev gjort tydelig i det forgangne transfervindue, hvor vi forlængede med en række af vores største talenter, samtidig med at vi solgte tre udenlandske profiler. 

- Vi kan også se, at vores fokus på at skabe de bedst mulige fysiske rammer for vores fans ved blandt andet at investere i Fanzonen og Familie Loungen betaler sig. Til trods for mindre gode sportslige resultater i 2019 oplevede vi, at gennemsnitsomsætningen per tilskuer til kampe på Brøndby Stadion i 2019 steg med hele 11,3 %. Blandt sponsorer og partnere så vi ligeledes i 2019 et øget engagement, hvor indtægterne steg med 6,3% til 68 mio. kr. Alt sammen understreger det, at den bevægelse, vi har sat i gang, er den rigtige.

- Det kommer selvfølgelig til at tage tid, før vi er i mål. Vi knokler ufortrødent på, og selvom der nok kommer et bump eller to på vejen, så er vi alle indstillet på at holde snuden i sporet og forfølge de ambitioner, vi har om et Brøndby IF i økonomisk balance og indfri vores sportslige målsætninger.

I sidste måned gennemførte man den i 2019 varslede emission, og den indbragte klubben et bruttoprovenue på 129,1 mio. kr., som har muliggjort, at renoveringen af Sydsiden kunne påbegyndes. 

- Vi er meget tilfredse med resultatet af emissionen og ikke mindst den brede opbakning, vi blev mødt med. Det var den mest indbringende emission, klubben har foretaget til dato, og bruttoprovenuet lå inden for det spænd, som betyder, at vi har kunnet påbegynde renoveringen af Sydsiden. Vores forventning er, at vi i starten af den nye sæson igen vil have en nord- og sydtribune med fuld kapacitet og uden sæder i stemningsafsnittene. Det ser vi alle frem til.

Du kan læse hele årsrapporten her og status på Sydsiden her.

Foto: Getty Images