8. DECEMBER 2019 kl. 21:00
Flot tifo på Sydsiden med godkendt pyroteknik

Til aftenens kamp på Brøndby Stadion mod FC Midtjylland blev Brøndby-spillerne modtaget af endnu en flot tifo fra Brøndby-fansene – denne gang med masser af pyroteknik.

Den til tifoen anvendte pyroteknik, er den samme og godkendte, der er arbejdet på udviklingen af gennem flere år. Læs mere om den her.

Fankoordinator Johan Reiler har set frem til dagens tifo og afprøvningen af den godkendte pyroteknik på tribunen i lang tid, og han er tilfreds med udfaldet.

- Vi har sammen med fyrværker Tommy Cordsen arbejdet på pyroteknikken gennem flere år, og projektet har været beskrevet flittigt i ind- og udland. Nu kom dagen så, hvor det blev afprøvet i stor stil på tribunen, og selvfølgelig skulle debuten være på Sydsiden.

- Vi er rigtig tilfredse med resultatet. Man kan godt se forskel på denne godkendte pyroteknik og den ulovlige af slagsen, og vi arbejder stadig på at få den godkendte model til at ligne den forbudte. Så selv om dagens forsøg var både flot og tilfredsstillende, så stiler vi efter, at produktet bliver endnu bedre, mens det samtidig forbliver godkendt til brug ved fodboldkampe, lyder det fra Johan Reiler.

Brøndby IF’s sikkerhedschef Mickel Lauritsen er også tilfreds med forløbet af aftenens tifo og brug af den godkendte pyroteknik. Han forklarer om forløbet før og under tifoen:

- Vi ansøgte om tilladelse til at bruge denne form for pyroteknik sammen med den fyrværker, der udviklede produktet, og vi fik godkendelse til at bruge denne pyroteknik fra beredskabet. Dette gjorde vi, selv om produktet i sig selv ikke nødvendiggør en ansøgning, men vi valgte at gøre det, fordi det var første gang, dette produkt skulle bruges til et større arrangement.

- Vi fik dermed en eksperts syn på brugen pyroteknikken og beredskabsvæsenets ok til, at det var fuldt forsvarligt at bruge til dagens kamp. Vi har også haft en fyrværker med i planlægningsfasen og afviklingen af tiofen, så vi var godkendt på, at alle forholdsregler i forhold til udførslen blev fulgt.

Foto: Getty Images