Et år med Fanzonen

07.12.2019 11:30

I efteråret 2018 blev Fanzonen indviet i en kamp mod AC Horsens, og siden hen har det taget fart. Der er nu gået over et år, og derfor ser vi tilbage på tiden med Nordens bedste fanzone i Brøndby.

- Med over 80.000 besøgende gennem det sidste år, Fanzonen har eksisteret, er det tydeligt, at vi har ramt noget, som vores fans kan lide. Den gode oplevelse, man kan få dernede i forbindelse med vores kampe, har gjort, at folk kommer tidligere på stadion og hygger med hinanden, ser fodbold, hører musik, deltager i quizzer og får sportslige optakter med vores spillere og meget mere. Det har også givet sig udslag i en større indtægt på kampdage, og det sætter en streg under den gode investering, som Fanzonen har været for både fansene og klubben.

- Danmarks bedste fans fortjener Danmarks bedste rammer for at kunne dyrke fankulturen i fællesskab. Derfor investerede vi mange millioner i en Fanzone, som blev skabt i samarbejde med vores fans. Det er en investering i vores fans, i fankulturen og i vores fremtid, siger administrerende direktør Ole Palmå.

Over 55.000 liter øl og vand er der blevet langet over barerne i Fanzonen siden åbningen. Meget af dette er blevet indtaget sammen med mad fra København Mad & Markeds food trucks. De har nemlig serviceret Brøndby-fans med autentisk street food siden åbningen, og driftchefen for København Mad & Marked, Christen Christensen, har fået en god idé om, hvad Brøndby-fansenes favoritspise er.

- Vi har siden Fanzonens åbning været med til at service Brøndbys fantastiske fans med mad fra hele verden, når vi har linet food trucks op til hver hjemmekamp. Det har været fantastisk at se, hvordan vi er blevet taget imod, når vi har solgt alt fra den klassiske flæskestegs-sandwich fra Gastrogrillen til indiske og latinamerikanske retter.

- Nu vi har været her i et stykke tid, kan vi også se at salget har stabiliseret sig,og at fansene klart har deres favoritter, for gud hvor de dog elsker flæskestegssandwich og andet lækkert kød, fortæller Christen Christensen.

Brøndby IF har altid været kendt for den opbakning klubben har fra de tusindvis af fans, der følger klubben i tykt og tyndt. Derfor har det betydet meget at kunne skabe et samlingssted for Brøndby-fans omkring stadion, hvor fankulturen i den grad kan dyrkes.

- Fanzonen er noget, vi har arbejdet på i flere år, og sidste år følte vi, at vi havde ramt det, vi ledte efter. Da vi havde fået skabt de rammer, hvor fansene kunne dyrke fankulturen endnu mere, begyndte vi at løbende at finpudse konceptet og aktiviteterne omkring hjemmekampe sammen fansene. Det har vi gjort siden åbningen, og det vil vi også gøre fremadrettet.

- Det er tydeligt på de flotte besøgstal, at vi har ramt noget, fansene kan lide. Det er vi selvfølgelig både glade for og stolte af, men lige så vigtigt er Fanzonen også noget, som spillerne har lyst til at være en del af på kampdage. Det, synes jeg, er med til at understrege og forstærke det fællesskab, der er mellem fans, spillere og de partnere vi har i Fanzonen, lyder det fra marketingchef Thomas Skov Petersen.

Igen på søndag har Fanzonen åben, når FC Midtjylland gæster Brøndby Stadion. Du kan se programmet for dagen her, hvor blandt andet Kasper Fisker kigger forbi til den sportslige optakt.

Foto: Getty Images