Niels Frederiksen: Det er en meget jævnbyrdig Superliga

26.10.2019 12:50

I morgen er vi endelig tilbage på Brøndby Stadion, når der er 3F Superligafodbold på programmet. Randers FC er modstanderen, og kampen er samtidig den 14. i dette års Superliga. Det betyder, at vi har mødt samtlige hold i ligaen, og der kan nu gøres status over holdenes styrke.

- Først og fremmest synes jeg, at det er en ret jævnbyrdig superliga. Efter den første runde med de 13 kampe, der har vi jo to hold i toppen, som har skilt sig en lille smule ud, men ikke mere, end de kan hentes endnu. Og så ligger der også et par hold i bunden. Men ellers er det et meget bredt midterfelt, hvor holdene ligger pointmæssigt ret tæt på hinanden. Så en relativ jævnbyrdig række indtil nu, fortæller cheftræner Niels Frederiksen.

Hans mandskab er med 25 scoringer det hold, der har fået netmaskerne til at blafre oftest. Og det glæder naturligvis den blågule cheftræner.

- Vi er det mest scorende hold, fordi vi elsker at spille frem i banen, og vi angriber med mange spillere. Det er en del af vores strategi - det er en del af vores taktik. Også fordi vi har nogle spillere fremme, som er rigtig dygtige i forhold til at afslutte. Vi skal ikke bruge lige så mange chancer som andre hold for at score det samme antal mål. Så det har en del med det at gøre, men det er klart, at hvis vi omvendt kigger på, hvor mange mål vi har indkasseret, så er det også en del i forhold til det antal point, vi har fået. Og det er vi ikke helt så tilfredse med. Der vil vi gerne sørge for at være lidt mere stabile, og det er vi heldigvis lykkedes med i de seneste to kampe. 

På søndag gælder det så Randers FC på Brøndby Stadion, og Niels Frederiksen har en nogenlunde idé, om hvordan gæsterne vil gribe kampen an. Selvom han også forbereder sig på alternativer.

- Jeg tror ikke, at Randers kommer stormende ud på Brøndby Stadion. Jeg tror, at de vil passe en lille smule på sig selv og være relativt kompakte. Jeg siger ikke, at de kommer til at stå meget lavt, men de vil nok stå relativt kompakte. Det kan også være, at vi tvinger dem tilbage på banen, hvis vi er gode med bolden, og så vil de formentlig satse lidt på deres omstillingsspil med Saba, Echo og Emil Riis.

- Jeg vil umildbart tro, at det er den måde, de gør det på. Vi diskuterede lidt i trænerteamet, om de kunne finde på at spille 3-5-2 mod os, fordi det gjorde de faktisk i en kamp herude i sidste sæson. Så det går vi og overvejer lidt og forbereder os på, hvis de skulle prøve at tage fusen på os.

Du kan se hele interviewet med Niels Frederiksen på Brøndby Indefra, hvor han også fortæller om systemskiftet til 3-5-2.

Der er kampstart kl. 16:00 i morgen, og du kan sikre dig billet til opgøret her.

Har du allerede billet eller sæsonkort, kan du læse lidt om alt det, der sker uden for banen, lige her.

Foto: Getty Images