Per Nielsen: Det er et fysisk sindssygt stærkt hold

24.09.2019 15:10

På torsdag går det løs for de blågule kvinder, når de svenske mestre Piteå IF kommer forbi til returopgøret i Champions League 1/16-finalen på Brøndby Stadion. Selvom kampen i Sverige endte med en 1-0-sejr til de blågule, så var det stadig et svensk hold, der forvoldte problemer for Brøndby IF. Cheftræner Per Nielsen fremhæver specielt deres stærke fysik som noget, Brøndby-mandskabet skal kunne håndtere på hjemmebane for at få en samlet sejr.

- Hvis man vinder den svenske liga, så er man et rigtig godt hold. Det er et fysisk sindssygt stærkt hold, og hvis man så den første kamp, kunne man også se, at det var der, vi havde de største udfordringer. Vi er simpelthen ikke vant til at møde de her hold herhjemme, så det er dét, vi bruger mest tid på at indstille os på.

- Deroppe var kampen meget på deres præmisser, og vi har selvfølgelig et mål om, at kampen på hjemmebane skal være på vores præmisser, men det kan blive svært. Vi er et hold, der gerne vil have bolden rigtig meget, og som har en rigtig god offensiv, og det betyder, at vi ved, vi kan skabe chancer, men vi skal også være indstillet på, at vi skal arbejde hårdt, når vi ikke har bolden, fordi der kan de blive gode, hvis det bliver for meget på deres præmisser, lyder det fra Per Nielsen.

Kvinderne kunne i weekenden sikre en storsejr mod KoldingQ og tanke op på selvtilliden, og det er selvfølgelig noget, Per Nielsen og holdet kan tage med. Men cheftræneren understreger også, at det er en helt anden modstander, de skal møde på torsdag.

- Selvfølgelig kan vi bruge sejren i weekenden. Sejre giver selvtillid, og det kan man altid bruge, men vi er også godt klar over, at det er en helt anden kaliber, vi skal op imod på torsdag. Vi ved, at vi kan score mål, og at vi er dygtige på bolden, og det fik vi også vist i weekenden, så det kan vi selvfølgelig tage med, men Piteå IF er en helt anden kaliber.

Selvom kvindeholdet er seedet i Champions League 1/16-finalen, så er kan man ikke være sikker på, at man møder svagere modstandere. Det er Piteå IF et klart eksempel på, hvis man spørger Per Nielsen.

- I Champions League er vi meget afhængige af lodtrækningen. Der kommer hele tiden nye stærke hold med, som ikke er seedet, og trækker vi dem, så kan vi godt få det svært. Piteå er som svenske mestre ikke seedet, og det kan godt virke lidt skævt, for de er et rigtig stærkt hold.

- Vi har altid en drøm om at spille Champions League efter jul, og så skal man jo i kvartfinalen, men vi ved også godt, at der er nogle hold, vi ikke kan spille op med på nuværende tidspunkt. Vi mistede fem A-landsholdsspillere i pausen, så vi er endnu en gang et nyt hold, som vi forsøger at bygge noget stort ud af, fortæller Per Nielsen

Der er kickoff på Brøndby Stadion kl. 18:00, og hvis du ikke skal se kampen på Stadion, kan du se kampen på Brøndby Indefra, som du kan downloade her.