14. SEPTEMBER 2019 kl. 09:00
Schwäbe: Tribunen spiller en stor rolle

Med tre ugers fodboldpause på Brøndby Stadion er der endelig udsigt til en hjemmekamp i 3F Superligaen. FC Nordsjælland er modstanderen, og forhåbentlig kan vi få femte hjemmesejr i træk over holdet fra Farum. 

Skal de tre point i hus, kræver det en god præstation på banen. Men det kan også hænge sammen med en god opbakning fra tribunerne, fortæller målmand Marvin Schwäbe.

- Når man spiller godt, scorer mål eller laver store redninger i mit tilfælde, så er der en naturlig opbakning til en, og det er en fed følelse. For den følger dig jo, når man så laver en aktion i kampen, og fansene jubler, fordi de i forvejen er begejstrede. Det kan man tydeligt mærke. 

- Men der er selvfølgelig også kampe i løbet af en sæson, hvor tingene ikke flasker sig, og der er perioder, hvor vi ikke vinder. Når man så føler den samme følelse af begejstring over en tackling eller en god aktion, føles det næsten endnu bedre. Så vokser man lige et par centimeter, for man ved, at man har en masse fans i ryggen, fortæller Schwäbe.

Med nederlag i de to seneste opgør har truppen arbejdet hårdt på at komme tilbage på sejrssporet. Og også her kan støtten fra tribunerne give det sidste skub mod en sejr.  

- Vi arbejder hele ugen på at forberede os til weekendens kamp, og når vi har tabt den foregående, arbejder vi endnu hårdere på at forberede os – især mentalt. Det er vigtigt, at man ikke kommer ind med sidste nederlag i bagagen om søndagen, og derfor er vi endnu mere fokuserede oven på et nederlag, og der spiller støtten fra tribunen selvfølgelig også en stor rolle.

- Hvis vi kan mærke, at det fokus og den beslutsomhed er den samme hos fansene, bliver det forstærket rigtig meget nede på banen. Og hvis man starter kampen med at lave en dårlig aktion, er det vigtigt, at hele stadion ikke minder én om, at man gjorde det samme i forrige kamp. Det er dér, man har ekstra meget brug for støtten. Og vi er enormt privilegerede her i Brøndby, hvor vi får den største støtte i hele landet – det skal vi huske. Vi tabte ikke mod AGF og FCM på grund af fansene, for de var fantastiske.

Skal vinde på rutine
Kampene mod FC Nordsjælland er som regel underholdende og målrige, og de seneste fire opgør på Brøndby Stadion er alle blevet vundet med to mål – og en samlet målscore på 11-3. Og Marvin Schwäbe forventer da også god underholdning på søndag.

- Det handler om at være forberedte. Vi ved, at deres angribere og kanter er utrolig hurtige, men de er samtidig unge, og vi skal helst kunne slå dem på vores rutine og erfaring. Vi har haft to uger til at forberede os på kampen, og vi ved, hvordan vi skal få et godt resultat og slå dem. Det er sædvanligvis meget underholdende kampe mod FC Nordsjælland, hvor spillet bølger frem og tilbage, og det må være sjovt at se fra tribunen. Vi vil selvfølgelig gerne bare vinde kampen, og det er en modstander, der ligger ved siden af os i tabellen, så det ville lune med en sejr på søndag.

Der er kampstart i morgen kl. 18:00, og du kan sikre dig billet til opgøret lige her. Har du planer om at komme på stadion, kan du danne dig et overblik over alle aktiviteterne inden kampstart her.

Foto: Getty Images