15. AUGUST 2019 kl. 11:45
Niels Frederiksen: Svært, men ikke umuligt

I aften går det løs på Estadio Municipal de Braga, hvor vi skal forsøge at vende et 2-4-nederlag på hjemmebane til samlet sejr. Truppen landede i går i Braga og havde sidste træning på det specielle stadion, hvor slaget skal stå.

Niels Frederiksen så efter træningen frem til kampen og havde rosende ord til banens tilstand og omgivelserne. 

- Det er i hvert fald et meget specielt stadion med sådan en klippevæg i den ene side. Så det er et specielt stadion, men jeg tror, at der bliver en god atmosfære i morgen aften, og det glæder vi os rigtig meget til. Fantastisk fin græsplæne og fint klima også, så rammer og omgivelser kan vi ikke sætte en finger på, fortæller Niels Frederiksen.

Der er mange ting, der skal lykkes, hvis vi skal avancere os til næste runde, men selvom det bliver en svær opgave, er der stadig optimisme at spore i cheftræneren. 

- Der skal mange ting til at skabe et godt resultat. Vi skal prøve at skabe nogenlunde lige så mange chancer, som vi gjorde i hjemmekampen og gerne lidt flere, og så skal vi jo lade være med at lukke for lette mål ind. Det er klart, at vi skal holde dem fra de alt for store chancer, samtidig med at vi selv skal score. Og det er selvfølgelig en hård opgave, men det er ikke en umulig opgave. 

- Jeg har først og fremmest fortalt spillerne, at der er to ord, de skal kende forskellen på. Det ene er noget, der er svært, og det andet er noget, der er umuligt. Det bliver svært, men det er ikke umuligt. Der er forhistorier og eksempler i Brøndby IF's historie på, at man er kommet igen efter et relativt klart hjemmebane-nederlag. Så der er rigtig fine muligheder. Det er klart, at vi skal gribe kampen fornuftigt an, så vi skal først se, om vi kan komme til pause med en føring i hvert fald, så er vi jo et skridt på vejen. 

Brøndby IF tabte første opgør med to sene scoringer i anden halvleg, selvom de blågule virkede til at have kontrol over halvlegen indtil overtiden. Spillerne giver også udtryk for, at det portugisiske mandskab er til at spille op med, ifølge Niels Frederiksen.

- Spillerne har en følelse af, at de er til at snakke med efter hjemmebane-kampen. Det er i hvert fald det, de giver udtryk for. De synes egentlig, at vi var ligeværdige, måske var vi ovenikøbet lidt bedre end dem i anden halvleg i hvert fald. Så det tror vi på, at vi kan være igen. Og hvis vi kan det, så kan vi også vinde. Så må vi se, om vi kan vinde stort nok.  

Du kan se interviewet med Niels Frederiksen på Brøndby Indefra.

Kampstart er klokken 20:45 dansk tid, og du kan se opgøret på 6’eren.