Dette års Brøndby Cup sparkes i gang i dag

31.07.2019 11:14

Det er sommerferie, og traditionen tro sparkes Brøndby Cup i denne uge i gang. Næsten 4.500 deltagende drenge og piger i alderen syv til 18 år, der alle har det tilfælles, at de skal i fodboldstøvlerne og udleve den passion, de har for sporten.

Næsten 300 fodboldhold fordelt over hele verden. Fra USA til Rusland,og fra Norge til Vietnam. Trænere, holdledere, frivillige og forældre. I alt vil i nærheden af 10.000 fodboldentusiastiske mennesker optage Brøndby IF's træningsanlæg i perioden den 31. juli til den 4. august og være indlejret på skolerne i nærheden.

- Brøndby Cup er et stævne af høj, international kvalitet, hvor det flotte niveau på banerne også afspejler sig mellem kampene, hvor gensyn fra sidste år nydes, og hvor nye venskaber knyttes på tværs af landegrænser, fortæller bestyresesformand Christian Barrett

Brøndby Cup udsprang af et ønske om at skabe en turnering, hvor man på tværs af landegrænser kunne mødes, og hvor det sportslige og det sociale kunne gå hånd i hånd, og siden sin start i 1979, har Brøndby Cup været afviklet udelukkende på frivillig arbejdskraft. Mange tager en uge ud af kalenderen for at hjælp med at gøre turneringen til en god oplevelse for både besøgende hold, deres forældre og for Brøndby IF. Så de frivillige har en kæmpe andel i, at turneringen hvert år kan blive en succes.

- Glade børn er den største belønning, og det er jeres fortjeneste, at Brøndby Cup er vokset til et internationalt, anerkendt stævne, lyder de rosende ord rettet mod de mange frivillige fra Christian Barrett.

Brøndby Cup er delt op i tre turneringer – en elitedel, breddedel og minicuppen. Flere spændende hold har taget turen til Danmark for at deltage i dette års udgave. Hold som blandt andet Leeds United fra England, Fox Football fra Vietnam, det sydkoreanske hold Rising Star Football, JOGA SC fra USA for bare at nævne nogle stykker.
 
Det hele går løs i dag, når de første kampe fløjtes i gang kl. 11:25. Du kan se læse mere om Brøndby Cup på deres hjemmeside.