17. JULI 2019 kl. 18:25
Niels Frederiksen: Vi skal ikke ændre tilgangen til kampen

I morgen aften gælder det returkampen i Europa League-kvalifikationen mod FC Inter Turku i Finland. Første kamp endte med en overbevisende 4-1-sejr til Brøndby IF, og netop den store sejr vil få det finske hjemmehold til at lægge hårdt ud fra kampens start, forudser cheftræner Niels Frederiksen.

- Jeg tror, at Inter Turku vil gå ’all in’ i starten af kampen og prøve at se, om de kan få det her mål, som kan åbne op for tingene. Og der er det vores opgave at sørge for, at de ikke får målet, men også at slå igen og score oppe i modsatte ende. For så kommer vi til at punktere meget for dem, fortæller Niels Frederiksen, der vil se samme indstilling som i første opgør.

- Men vi forventer et meget aggressivt udgangspunkt fra Inter Turku, og i princippet skal vi spille den kamp, som om den første kamp endte 0-0. Vi skal ikke ændre tilgangen til kampen, men samtidig er vi selvfølgelig også opmærksomme på, at vi skal tænke os om og ikke inkassere et dumt omstillingsmål, fordi vi kaster det hele frem.

For trænerteamet er der derfor fokus på at have den rette tænding i kampen, men samtidig angribe med alle mand for at få en scoring.

- Det er en balancegang, for vi skal ikke spille med hovedet under armen, men omvendt må vi heller ikke blive for passive. Det er hele faremomentet i kampen i morgen – at vi kun fokuserer på, at vi skal forsvare det resultat, vi fik i den første kamp. Og det er vores opgave i trænerteamet at forklare spillerne, hvor den balance ligger, og at vi stadig går på banen for at vinde.

Friske ben i tæt program
Kampen mod FC Inter Turku er den anden ud af tre på syv dage, og det hårde program kan også få Niels Frederiksen til at tænke på at bringe nogle friske spillere ind.

- Det her er en god mulighed for at få brugt vores trup og få sat nogle flere spillere i spil. Men når det er sagt, kommer vi til at stille et stærkt hold, der lige så godt kunne have spillet en Superliga-kamp. Det skal der ikke herske nogen tvivl om. Det kommer mere til at handle om at bruge nogle spillere, der både har friske ben og hoveder, for det kan vise sig at være meget vigtigt i et tæt program, som det vi har lige nu. Og vi har en stærkt trup til rådighed.

Der er kampstart kl. 17:30 dansk tid, og hvis du ikke er i Finland for at støtte holdet, kan du gøre det foran fjernsynet, hvor 6’eren viser opgøret fra kl. 17:25.

Foto: Getty Images