11. JULI 2019 kl. 09:00
Niels Frederiksen inden første kamp: Forberedelsen har været god

I morgen lyder startskuddet for alvor til den nye sæson, når kvalifikationen til Europa League går i gang med en hjemmekamp mod FC Inter Turku.

Forberedelserne til sæsonen har dog være i gang i lidt over tre uger, og den nye cheftræner, Niels Frederiksen, har været tilfreds med, hvad han har set hos sine spillere på træningsbanen.

- Jeg synes, at forberedelsen har været god. Vi har fået trænet temmelig meget, og spillerne har trænet rigtig godt. Så det har været en kombination af at få lagt det sidste fysiske på spillerne, inden de mange og vigtige kampe begynder, men samtidig arbejde med de taktiske ting. Og jeg synes, at vi er lykkedes med at skabe en rigtig fin balance, fortæller cheftræneren, der står over for sin første officielle kamp som Brøndby-træner.

Med Niels Frederiksen ved roret er der kommet ny formation og nye idéer. Men for Niels Frederiksen har det også været vigtigt at holde fast i mange af de grundlæggende principper og langsomt vænne spillerne til de nye taktiske elementer.

- I de træninger, hvor vi har trænet med bold, har der været fokus på nogle taktiske ting. Men vi har også haft fokus på vedligeholdelse så som det aggressive pres, genpresset og det direkte spil. Så de nye ting implementerer vi stille og roligt, og det skal vi nok få rig mulighed for med mange kampe her i starten. Det vigtigste er, at vi vinder vores fodboldkampe, og min opgave er derfor at komme med mine idéer og implementere dem i et tempo, hvor vi stadig vinder.

I morgen gælder det første officielle kamp for Niels Frederiksen. Og det er mod et finsk mandskab, der både kan spille med musklerne og fødderne.

- Det er et fysisk stærkt hold, der er godt organiseret, og som gerne vil spille fodbold. De spiller med tre i bagkæden normalt, men vil nok stå lidt mere kompakt i kampen på torsdag, så vores opgave bliver formentlig at få lirket dem op og skabe chancer. Men vi skal samtidig være opmærksomme, når de er på bolden, for det er ikke noget dårligt hold.

Anfører og viceanfører på plads
I går blev det også besluttet, hvem der skal bære anførerbindet til morgendagens kamp, hvem der kan se frem til at kunne kalde sig viceanfører, og hvilke spillere der i det hele taget kommer til at udgøre spillerrådet.

- Spillerrådet kommer til at bestå af fem spillere, og der har jeg indtil videre valgt fire af dem. Den sidste plads gemmer jeg, til at jeg ved, hvordan hele truppen ser ud. Jeg har været rigtig tilfreds med det job, Kamil Wilczek har gjort som anfører indtil nu, så han fortsætter, mens Kevin Mensah bliver viceanfører. Han er på en opadgående kurve spillemæssigt, men også i forhold til det at være leder har han vist store fremskridt.

De to andre pladser i spillerrådet bliver besat af Hjörtur Hermannsson og Dominik Kaiser.

Har du allerede sikret dig sæsonkort til den kommende sæson, er der gratis adgang til kampen mod FC Inter Turku. Du kan læse, hvordan du trækker din billet her.

Der er også meget at se frem til i Fanzonen inden morgendagens opgør. Få et overblik her.